Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Храни

Вземи в gLOG
10 Декември 10, 10:05 / Автор: Българска Специализирана Кафе Асоциация
Българската Специализирана Кафе Асоциация ще сертифицира вносители и дистрибутори на кафе
На 09.12.2010г., по покана на председателят на Българската Специализирана Кафе Асоциация - Андрей Илиев, се проведе работна среща с повече от 20 представители, дистрибутори, вносители и производители на кафе. Основната тема на дискусията бе създаването на контролен орган, който да проверява и утвърждава качеството на кафето, което се предлага на родния пазар.
За никого не е тайна, че в търговската мрежа се предлагат продукти с неустановен и негарантиран произход, при които съдържанието на опаковките се разминава с посоченото на етикетите към тях. 

Професионалистите вече негодуват от нелоялната конкуренция в бранша.

Присъстващите на срещата бяха на мнение, че е крайно време българските потребители да обърнат внимание и на качеството на кафето, което се внася и произвежда в България и независимо от условията на криза да останат лоялни към продуктите с доказан произход, а не търсейки по-ниска цена да закупуват стоки със съмнително качество, наречени „кафе”.

Една от целите, които си поставиха по време на срещата бе компаниите, съвместно с Българската Специализирана Кафе Асоциация да изготвят критерии за качество, по които всички производители и вносители на кафе да се придържат. Продуктите на компаниите, приели тези стандарти ще съдържат отличителен знак на опаковките, което ще служи като ориентир на потребителите и гарант за качество. Всички единодушно се съгласиха, че Българската Специализирана Кафе Асоциация трябва да работи в тясна връзка с Министерството на земеделието и да стимулират РИОКОЗ, Комисията за защита на потребителите и всички останали агенции да изпълняват поетите пред обществото задължения и ангажименти. По този начин асоциацията ще може да сезира, компании, чиито продукти не съответсват на наложените стандарти или подвеждат потребителите, защото 100гр. кафе, чиято цена е в порядъка на 0.30 – 0.60 лв. НЕ е кафе.

За Контакти: 02/9620369

Източник:
www.bgsca.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1526