Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

14 Декември 10, 15:05 / Автор: Любка Петрова
Малки и средни предприятия генерират средства чрез възобновяеми енергии
Големият удар в търговията с инсталации и системи, които се захранват с биомаса и слънчева енергия е вече факт в ЕС. Това е и шансът за много български фирми, които с много малко собствени средства искат да са в крак с мощния иновативен подем. За това са нужни опитът и ноу-науто на евпорейските страни.
Малък кръг от компетентни български фирми се събра средата на миналия месец в хотел :Медите - гр. Сандански на дискусионни дни във връзка с приложението на възобновяемите енергии. Немската фирма АФРИКОМ Технолоджи Трансфер информира участниците за малки инсталации за биогаз, които от отпадни биомаси произвеждат газ, ток и топлина за собствено потребление. Обърнато бе внимание на актуалното състояние на комбинираните соларно-термични инсталации за производство на топла вода и соларно отопление.

По време на дискусията предприемачи и лектори бяха единодушни, че в България има голям недостиг на такива бързо изплащащи се и икономически изключително изгодни системи.

Като много важен резултат от дискусионните дни е изводът, че българските малки и средни предприятия се нуждаят от еден минимум ноу-хау на европейските страни, като Германия, за да могат сами да изградят и наложат отговарящите на пазара инсталации. Още сега се планираха и следващите дискусионни дни за пролетта на 2011 година на тема "Енергийноефективно изграждане и реновиране". На тях също ще бъдат разгледани изплащащи се и подходящи за българския пазар решения.

Важна информация можете да откриете на интернет страниците:

http://www.aquasolara.com/africom_technology_transfer_BG/bulgar/de_water_is_life.htm

http://www.aquasolara.com/Aquasolara_web_BG/bg_home_start.htm

За Контакти:Любка Петрова

E-mail: lubkapetrovaa@gmail.com

Източник: www.aquasolara.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113