Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
14 Декември 10, 16:11 / Автор: Агенцията за социално развитие „Вижън”
Гранд Мол Варна е домакин на благотворителната детска изложба за събиране на средства за специализиран транспорт „БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ!”
Гранд Мол Варна е домакин на благотворителната детска изложба на децата от Детски център „Вижън Джуниър”, участващи в художествените курсове към Агенцията за социално развитие „Вижън”. Благотворителната инициатива за набирането на средства за специализиран транспорт за децата с двигателни проблеми, учащи в общообразователните училища във Варна и на които Агенция „Вижън” предоставя услугата социален асистент, продължава в Гранд Мол Варна. Откриването на изложбата е на 15 декември 2010 г., от 16:00 ч. и ще остане там до 31 декември 2010 г. Преди да бъде преместена в Гранд Мол Варна изложбата бе представена в Арт клуб „Вижън хол”, а самата инициатива стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от акварелни творби на варненския художник Петър Петров и фотоизложба на членовете на студио Фотография и Видео към Агенцията за социално развитие „Вижън”.
След преместването на изложбата от детски картини в Гранд Мол Варна, в Арт клуб „Вижън хол” ще бъде представена и благотворителна изложба на икони, която ще бъде открита на 17 декември 2010 г от 18:00 ч.
Открита е и банкова сметка за събирането на нужните средства:

SGЕкспресбанк - Клон Транспортна
BG88TTBB94001506067847
BIC TTBBBG22

Очакваме Ви на откриването на детската изложба в Гранд Мол Варна на 15 декември 2010 г. от 16:00 ч.

Тази инициатива е от изключително значение не само за децата с такива нужди, но и за нас като хора, поставяйки социалната отговорност на първо място, живеещи в един бързо развиващ се град в Обединена Европа, какъвто е Варна.

„БЪДИ АНГЕЛ, ДАРИ НИ КРИЛЕ!”

Детски център „Вижън Джуниър” осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища в град Варна. В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини. Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.

Центърът предоставя възможности за подкрепа на деца и във времето за извънучилищна дейност и подготовка. Така работата с децата се разширява и допълва. Освен в училище те имат възможност и за следучилищна програма. С това условията за повишена социална активност, нови социални контакти, усвояване на нови знания и умения са значително подобрени и правят интеграционния процес много по-ефективен и успешен.

За Контакти: http://vision-bg.com

Източник:
http://vision-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1609