Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
14 Декември 10, 09:14 / Автор: Фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България”
Мобилните услуги: Има ли място за иновации в Южна Европа?
Събитие организирано съвместно от Европейска комисия “Предприятия и промишленост”, Плаформа за “Интензивно базирани знания” и региона Атика
3-ти декември 2010 г., КЛЪСТЕР КОРАЛИЯ, Атина, Атики, Гърция
Място на срещата: Клъстер Коралия, Атина, Гърция

На 3-ти декември 2010г., в Атина, Гърция се проведе среща под надслов “Мобилните услуги: Има ли място за иновации в Южна Европа?”. Събитието бе организирано от Генерална дирекция “Предприятия и промишленост” на Европейска комисия и Платформа за “Интензивно базирани знания”. Местните домакини бяха Атлантис Кънсълтинг и Макроелектроникс Иновейшън Сентър, а международният партньор бе фондация “Център за предприемачество и управленско развитие - България”. Целта на срещата бе популяризиране иновациите в секторите на ИКТ и мобилните услуги в Гърция и България, като събере заедно заинтересованите страни на регионално ниво. 

Срещата събра над 50 присъстващи от бизнеса и представители на правителството, които имаха възможността да обсъдят иновациите в ИКТ сектора. През първата част, по време на дискусия бяха обменени добри практики за насърчаването на иновациите. Мнения и предложения бяха дадени от проф. Макиос Василиос, директор Клъстер Коралия, Микос Акилес, Генерален секретариат “Проучвания и технологии”, г-н Костас Пападимитракопулос, президент на фонд Хамак. 

През втората част, 6 компании от Гърция и 4 от България, презентираха своите продукти от сферата на мобилните услуги. Участниците от България бяха “Балкан Сървисис” (www.balkanservices.com),  BetterOn” (betteron.com), “Favit” (favit.com) и “Mayomo” (www.mayomo.com). 

Презентациите бяха оценени по различни показатели и трима бяха наградените. Наградите връчи г-н Стивънс Уилямс, Изпълнителен директор на Юръп Ънлимитид. Наградените и категориите в които спечелиха са както следва: 

“Балкан Сървисис”, България – Оригиналност на иновативната услуга, за своя продукт “МобиДата” за анализ на сметки за мобилни телефони.
“Вива Онлайн”, Гърция – Качество на презентацията, за онлайн маркетинг услуги. 

“Велти” и “Апстрийм”, Гърция – Бизнес потенция, съответно за маркетингови и рекламни услуги, и маркетингови решения.
За повече информация: фондация “Център за предприемачество и управленско развитие – България”.

Източник: CEED

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2975