Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
17 Декември 10, 09:49
Български атлантици помагат за обединението на двете Кореи
Соломон Паси и Максим Бехар – част от най-голямото от 35 години насам учение по гражданска отбрана в Сеул
16 декември 2010 г., Сеул. Атлантическият клуб в България стана един от европейските консултанти на правителството на Южна Корея по въпросите на обединението на страната със северната й част.

На среща с министъра на обединението на Република Корея Хюн Ин Тек, ръководителят на атлантическата делегация Соломон Паси сподели ценен европейски опит от Съединението на България през 1885 година, през обединението на Германия в началото на 90-те години до знаковото разширение на Европейския съюз в наши дни.

Министър Хюн изрази задоволство от посещението на атлантическата делегация, първа в 20-годишната дипломатическа история между двете страни, и сподели желанието си за още по-добри контакти и по-подробни консултации по въпросите на обединението на двете Кореи за в бъдеще.

Делегацията на българския Атлантически клуб включва Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, и Максим Бехар, член на Борда на клуба, и е на посещение в Република Корея вече четвърти ден.

Двамата български представители станаха част от национално учение на южнокорейската гражданска отбрана, което блокира столицата Сеул за няколко часа и имаше за цел да симулира евентуално нападение. Това беше най-голямото учение от 35 години насам и обхвана цялата територия на Южна Корея. Милиони хора намериха местата си в специалните скривалища и провериха реакциите си в случай на война.

Соломон Паси и Максим Бехар имаха дълга и задълбочена беседа с посланичката на САЩ в Република Корея Катлийн Стивънс, на която бе обсъден опитът на българския Атлантически клуб в присъединяването на България към Европейския съюз.

Двамата атлантици изнесоха лекция пред студентите, изучаващи български език в Университета за международни науки в Ханкук, и бяха приети от заместник-ректора проф. Чунг Ил Йонг. Преди това те се срещнаха с Чой Чо-хюн, президент на Корейско-българския икономически съвет, с когото обсъдиха редица конкретни проекти за внос на български стоки в Република Корея, както и за разширяване на корейските инвестиции в България. На делова среща в сеулския офис на световната PR корпорация Hill & Knowlton бяха обменени мнения за масирана промоция на емблематични български стоки и на българския бизнес в Корея.

На всички срещи присъства и българският посланик в Корея Косьо Китипов.

Визитата на атлантиците е важна част от инициативите по повод 20-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Южна Корея. Тя продължава с посещения в индустриалната зона на втория по големина град в Корея – Бусан, както и на туристическия център на остров Чеджу.

За повече информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Източник: 
M3 Communications Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1397