Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

Вземи в gLOG
17 Декември 10, 09:56 / Автор: Symmetric Communication Consultancy
Младежите от институции трябва да получават подкрепа и след навършване на 18 години
Изложба със снимки, които отправят послания към държавата, бе официално открита в „Гранд Хотел София”
София, 16.12.2010 г.

„Аз съм на ход” – това е посланието към снимката- победител в конкурса, обявен от SOS Детски селища България в рамките на проекта „Подкрепа при напускане на грижата”. Кампанията на SOS цели да акцентира общественото внимание върху проблемите на младежите, напускащи грижа при навършване на пълнолетие. Всяка година от този проблем са засегнати над 500 млади българи. 

За целите на кампанията бяха проведени обучителни семинари по фотография за младежи от институции в София, Велико Търново и Стара Загора. Лектори в тях, на добра воля, бяха професионални фотографи, фотожурналисти и студенти по фотография от НБУ.

По време на пресконференцията, обобщаваща резултатите и активностите по проекта на SOS, координаторът му Радостина Панева каза: „В проведените семинари участваха над 40 младежи, които ще напуснат различни форми на грижа през следващата година. Със снимките си те изразяват своята представа за това какво очакват от живота и институциите като подкрепа в този труден за тях момент. Най-изразителните снимки, направени от младежите, са отличени от авторитетно жури и са включени в откриващата се специална изложба, разположена в Гранд хотел София. Те ще бъдат наградени на тържествена церемония по-късно днес. Снимките и посланията, направени от младите хора, ще станат основа за съставяне на препоръки към институциите за промени в действащото законодателството. В тях ще бъде обоснована необходимостта от продължаваща грижа за младежите, допълни Радостина Панева.”

Снимките, включените в откритата изложба, бяха избрани от жури в състав: Елена Петрова (актриса и посланик на добра воля на SOS Детски селища България); Калин Каменов, заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето; д-р Росен Коларов, председател на Управителния съвет на SOS Детски селища България; Светослав Куцаров и Димитър Момчев – фотографи.

Журито отличи с първа награда автора на снимката „Аз съм на ход”, а публиката, чрез гласовете си на Фейсбук страницата на кампанията, определи като първенец снимка с послание „Една любовна история”.
С поощрителни награди бяха отличени авторите на снимки с послания „По стълбите и до върха”, „Аз ще изляза...”, „Надежда за живот”, „Щастливи заедно” и „Искам да се видя там”. Изложбата „Аз съм от значение” може да бъде посетена до 23 декември в зимната градина на „Гранд Хотел София”.

Допълнителна информация: 

SOS Детски селища България организира застъпническа кампания под мотото „Аз съм от значение“. Кампанията цели да провокира в обществото ни дебат за съдбата на младежите, които напускат грижа поради навършване на пълнолетие, и да фокусира вниманието на отговорните институции върху този проблем. По данни на Държавната агенция за закрила на детето само през миналата година повече от 500 младежи на 18 години са напуснали специализираните институции, центрове за настаняване от семеен тип и приемна грижа. В домове у нас се отглеждат 6 730 деца, близо 284 в приемни семейства и в 374 Центрове за настаняване от семеен тип. 

Медийни партньори на кампанията "Аз съм от значение" са сп. "Стандарт за хората", Би Ти Ви, Dir.bg, Дарик радио, Mediapool. Логистичната подкрепа се осигурява от "Гранд Хотел София", а техниката и наградния фонд за конкурса от "Олимпус България", "Ейсър България" и „Крон Секюрити”.

За допълнителна информация:

Радостина Панева, SOS Детски селища България, 0885 999 547, r.paneva@sosbg.org

Румяна Ечкова, Symmetric Communication Consultancy, 02/43 40 389; 0 879 482 078, echkova@symmetric.bg

Всичко за кампанията на: http://sled18.sosbg.org/ 

Източник:
Symmetric Communication Consultancy

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4898