Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

16 Декември 10, 20:59 / Автор: Британски съвет
Започва изготвянето на система за оценка на качеството на професионалното образование и обучение в България
Проектът „Професионални умения” /Skills for Employability/ започва с двудневен семинар в Пловдив, на който ще бъде направен анализ на текущата система за оценка на качеството на професионалното образование в България и опита в ЕС.
Кога: 16-17 декември 2010 г.
Къде: х-л „Санкт Петербург”, Пловдив

Министерството на образованието, младежта и науката, с подкрепата на Британски съвет, започва разработването на система за оценка на качеството на професионалното образование у нас. За тази цел ще се използва богат международен опит в тази област, благодарение на глобалния проект на Британски съвет „Професионални умения”.

На двудневен семинар в Пловдив ще бъде направен анализ на текущата система за оценка на качеството на професионалното образование в България. Работни групи, съставени от представители на работодатели, експерти от министерства, социални партньори и директори на професионални гимназии ще обсъдят съществуващите практики, проблеми, национални цели, индикатори за оценка и механизми за осигуряване на качество.

Заедно с представителите на министерството на образованието в семинара ще участват още Любов Костова, ръководител „Проекти и партньорства” в Британски съвет, както и Теодора Върбанова, Ръководител „Образователни програми” в Майкрософт България, които също подкрепят проекта.

„Професионални умения” /Skills for Employability/ е проект на Британски съвет, който се фокусира върху необходимостта от изграждане на умения в глобалната икономика, така че националните образователни системи да отговорят по-добре на изискванията на пазара на труда и на потребностите на обучаващите се. Проектът има за цел да изгради стабилни партньорства между бизнеса, правителството и образователните институции като използва опита на Обединеното кралство във въвеждането на стандарти и прилагането на иновативни и творчески подходи в обучението за развиване на умения.

Разработването на национална система за оценка на качеството, с ясно формулирани и измерими критерии, ще направи българското професионално образование и обучение по-конкурентноспособно в Европейския съюз.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ГРАДИ ГРАДЕВ
Мениджър „Публични комуникации”

Британски съвет, гр. София 1504, ул. Кракра 7
T +359 2 9 42 42 10 F +359 2 9 42 42 22 M +359 887 42 42 10
gradi.gradev@britishcouncil.bg www.britishcouncil.org/bulgaria 

Източник:
Британски съвет

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1138