Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

18 Декември 10, 21:10 / Автор: Symmetric Communication Consultancy
С безплатното си представление актьорите от театър "Мим Арт" и група "Жестим" ще поставят акцент върху борбата със социалното изключване
Постановката „Щастливи хора” е на 20 декември в театър „Българска армия”
17.12.2010 г., София
Уникален спектакъл ще отбележи официално края на 2010 г. - Европейската година за борба с бедността и социалното изключване. Спектакълът "Щастливи хора" на актьорите с увреден слух от театър „Мим-арт” и група „Жестим” е на 20 декември (понеделник), от 16 ч. в театър „Българска армия”. Постановката е безплатна за публиката. Тя е организирана от Представителството на Европейската комисия в България, в партньорство с Агенцията за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика и Столична община.

Кратко приветствие към гостите на събитието ще направят ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Специални гости на представлението ще бъдат младежи от домове за деца, лишени от родителска грижа от София-област. Поканени са и посланици на страните-членки на ЕС, както и представители на културни институции. 

Допълнителна информация: 

Актьорите от театър "Мим Арт" и група "Жестим" правят специфична творческа интерпретация чрез мимика и жест – езика на хората с увреден слух. Повече от 20 пиеси са включени в постановката "Щастливи хора", направена по сценарий и режисура на Николай Ташев. Сред тях са: танцуващи сенки, лирични и забавни пантомими, танцови етюди, синхронно пеене.

Двете формации, ръководени от Мария Атанасова, доказват, че приобщаването към изкуството е успешен път за интеграция на хората с увреждания. С представленията си актьорите в тях печелят призове на авторитетни международни фестивали, както и възхищението на всички, докоснали се до таланта им. 

За контакти:

Отдел "Информация и комуникация", Представителство на ЕК в България, телефон: 02 933 53 50

Румяна Ечкова, Symmetric Communication Consultancy, 02/43 40 389; 0 879 482 078, echkova@symmetric.bg

Източник:
Symmetric Communication Consultancy

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6422