Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
20 Декември 10, 11:01 / Автор: PR Agency Anettevents
Central Point - победител в "Сграда на годината"
Модерният бизнес и жилищен комплекс Central Point, разположен в сърцето на Варна, спечели приза „Сграда на годината” в категоря „Многофункционални сгради”. Фасадата на сградата вече имаи друго международно признание: наградата „Проект на годината за 2009” на Хънтър Дъглас за регион Европа – Близък Изток – Африка. Призът е за най-интересна архитектура.
Наградата идва като подарък за официалното откриване на комплекса, което се проведе на 14 декември. Лентата бе прерязана от двамата съдружници Недялко Неделчев и Александър Димитров, както и от Областния управител на Област Варна – Данчо Симеонов. 

Стратегическата локация на комплекса Central Point – на ъгъла на бул. “8-и приморски полк” и ул. „Георги С. Раковски” – точно срещу сградата на Община Варна и на няколко минути от Морксата градина, е предпоставка всички, които работят, посещават или живеят в Central Point да се чувстват комфортно във възможно най-централната част на Варна. 

Емблематичната за морската столица сграда вече привлече погледа на варненци и на гостите на града с атрактивната си модерна архитектура. Елегантният силует, изчистените форми и чистотата на архитектурния детайл създават приятно усещане за изтънченост и хармония и съвсем заслужено печелят високия приз „Сграда на годината”.

Проектът е изпълнен с висококачествени материали и иновационни технологии, покриващи всички изисквания за ергономия и енергийна ефективност. Използвани са най-висок клас алуминиева, вентилируема фасада и дървена фасада от естествен западен червен кедър. Вградени са метални и стъклени самоносещи парапети, както и ексклузивни слънцезащитни елементи. Богатото остъкляване, освен че придава неповторим естетически вид, осигурява много естествена светлина и простор на обитателите. Художественото фасадно осветление с метал-халогенни прожектори придава ефектност на модерното здание и през нощта.

Достъпът до сградата и отделните части се контролира от професионална система за сигурност като офисната и жилищната част имат различен пропускателен режим, поради функционалните разлики. Подходът към всяка една част в сградата е съобразен със специфичните изисквания за хора в неравностойно положение. Комплексът покрива всички изисквания за сгради клас А, а именно: лесен достъп и безпроблемно паркиране; централна система за отопление, охлаждане и вентилация; противопожарна безопасност; модерни високо качествени асансьори; електрическа инсталация с два независими източника на електричество, аварийно ел. захранване и UPS система за спешни случаи, както и 24 часова охрана и видеонаблюдение.

Добрият дизайн, изчистените линии и локацията, придават самочувствие на всеки един ползвател на сградата. Central Point предлага както висок стандарт за бизнес имидж, така и красиви гледки за любителите на нощна Варна, Черно море и морският парк.

За Контакти: Anettevents Ltd

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147