Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

Вземи в gLOG
02 Януари 11, 11:30 / Автор: Фотографска агенция БУЛФОТО
През 2010 БУЛФОТО не спря да се развива, 2011 ще сме още по-напред
Годишен обзор на Фотографска агенция БУЛФОТО
През 2010 година агенция БУЛФОТО направи своя 10-годишен юбилей. Не организирахме шумно честване, но пък постигнахме друго - през годината нито един от хората в агeнцията не загуби работата си и не остана с намалена заплата заради икономическата криза.

За годината снимки на агенцията се появиха на 268 първи страници на централните ежедневници и на хиляди вътрешни. Новинарските интернет-сайтове публикуваха 10395 кадъра на БУЛФОТО. Целокупната "жълта" преса разчита на нас, както и много телевизионни предавания. Тази статистика показва агенцията като незаобиколим фактор в българския медиен живот.

Освен ежедневната си работа, ние не спряхме да се развиваме и с други проекти. Задно с партньорите от ОББ и списание "Осем" направихме две от най-запомнящите се фотоизложби в София - тракийските съкровища на Николай Генов и конкурса "Дивият свят на България", показани на моста зад НДК. Курсовете за фоторепортери, организирани заедно с "Фотосинтезис" и "Мултимедийна работилница", ръководени от Любомир Бенковски, продължиха в Плевен, Русе, Бургас и София. Булфото организира и първия фотоконкурс на "Еконт" за живота на куриерите. За тези проекти разчитахме и на неоценимото партньорство на фотографските общности "Фото форум" и "Фото култ".

Наши фоторепортери се класираха на челни места в два фотоконкурса - неуморимият Тихомир Петков от Хасково грабна първата награда в годишния фотоконкурс на СБЖ, а Йордан Йорданов - Дълес получи наградата "Критичното око на репортера" в конкурса "София с обич за водата".

Чрез Сдружение "Културни проекти" и със спонсорството на ОББ, БУЛФОТО продължи да помага за археологическите открития на Източната могила край Караново, където през 2010 екипът на археолога Веселин Игнатов откри и гробница на знатен тракиец със уникални находки. Освен с намиране на спонсори, ние помогнахме и с популяризирането на обекта - авторитетното американско списание "Археолоджи" отдели специално място на материал от агенцията, посветен на откритията в Караново.

Отново със сдружението, подкрепени от София Ауто, Шевролет, ОББ, ХДИ и Ауто груп 5, захванахме експедиция "Преоткрий България", която за кратко време се превърна в мощен медиен проект. Вестник "Труд" и списание "Осем" публикуваха серия от репортажи за забравени, но важни и аткрактивни исторически места в страната.

Със своите проекти ние отворихме много нови пътища, по които можем да се развиваме през 2011 и да носим както удовлетворение за нас от собствената ни работа, така и ползи за обществото, в което живеем.

БУЛФОТО пожелава на своите партньори от българските медии, от обществените и корпоративни организации, успешна Нова година и много нови идеи за съвместни изяви. На своите сътрудници от цялата страна желаем постигане на нови страхотни кадри, с които да радваме читателя.

Източник: 
http://www.bulphoto.com/events/23190/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4367