Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
07 Януари 11, 18:01 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Младежки аварийни екипи на БЧК демонстрираха спасяване на пострадали и ликвидиране на последствия от кризи и терористични действия
Учебната симулация е част от проект „Модерни подходи за превенция сред децата и учащите се в Европа”
София, 7.01.2011 г. Днес в Националния учебен център на Български червен кръст бе проведена учебна симулация и демонстрация на спасителни действия след терористична атака на училище, на която бе показана работата на младежки аварийни екипи за евакуиране на пострадалите и ликвидирането на последствията.

Преди симулацията бе представен пред медиите и проект „Модерни подходи за превенция сред децата и учащите се в Европа”. Проектът предвижда създаване на устойчива мрежа от професионални публични институции и организации от страните на Европейския съюз, които да обменят експертни мнения и знания в областта на превенцията срещу природни бедствия и катастрофи по отношение на подрастващите – деца и младежи.

Проектът се реализира на територията на Франция, Гърция и България за срок от 12 месеца. Това е първият подобен проект в рамките на инициативата за превенция на ЕС, в който българската страна е водеща.

Водещ партньор на проекта е Националния учебен център при БЧК, а партньори са компанията Стоп Файър, България, Областна дирекция противопожарна безопасност и спасителни действия – ГАРД, Южна Франция/FireandRescue ServiceDepartmentatGard, SouthFrance, и Община Акрит, Гърция /Municipality of Acrites, Greece.

На официалното представяне присъстваха представители на партньорските организации:

- инж. о. р. полк. Атанас Стефанов, директор на НУЦ при БЧК;
- Анастасия Гианополу, общински съветник и ръководител на общински кризисно-авариен екип, Община Акрит, Кастория, Гърция;
- полк. лейтенант Лоран Жозеф, началник на направление „Пожарна безопасност и спасяване” към областна дирекция СДИС30-ГАРД, Франция.

В рамките на проекта ще бъдат създадени 3 демонстрационни младежки аварийно-спасителни екипа, ще бъдат селектирани 5 училищни екипа, проведени 3 мащабни симулация, пътека за оцеляване, създаден един образователен филм и издадено интерактивно помагало за децата и учениците в основен курс. Проектът цели обучение на ученици от 8 до 14-годишна възраст за оказване на първоначална долекарска помощ, бърза и адекватна реакция при природни бедствия, индустриални аварии и терористични атаки.

Снимките са предоставени от Агенция БУЛФОТО и могат да бъдат използвани свободно. Допълнителни снимки може да изтеглите от тук:

http://bulphoto.com/events/23243/

За допълнително информация:

Стоян А. Стоянов

PR Manager
PRoWay Communications Agency

Mob: + 359 (888) 889 811
+ 359 (879) 646 648
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник: 
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4928