Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
11 Януари 11, 12:04
„Балкански Кросоувър” – една пълноценна среща на българската и унгарска музика, едно ново, но дълготрайно междукултурно приятелство
Българи и унгарци изправиха препълнената зала „България” на крака със своя „Балкански Кросоувър”.
На 09.01.2011 г. в емблематичната зала „България” (София) се състоя своеобразната нова премиера на музикалния проект „Балкански Кросоувър” - един нетрадиционен и новаторски прочит върху традиционния български и унгарски фолклор. Ласло Фашанг (орган), Балаж „Донго” Соколаи (гайда, кавал, саксофон), хор Големите Български Гласове със солисти световноизвестната родопска певица Златина Узунова, Кристина Карамфилова и Йорданка Алексиева и диригентът Илия Михайлов си дадоха творческа среща, очаровайки със своето изкуство публиката в препълнената зала. Концертът беше Новогодишен подарък за българското общество от организаторите – Унгарското посолство в София, Унгарският културен институт, Дирекция „Култура” на Столична община и Българско Музикално Сдружение. Събитието също така ознаменува и поемането на ротационното председателство на Европейския съюз от Унгария.

От името на организаторите Българско Музикално Сдружение изказва своите най-искрени благодарности на спонсорите на проекта „Балкански Кросоувър” , без чиято подкрепа това вълнуващо събитие нямаше да получи своята реализация: Инвестиционен посредник Делтасток, Телеком Бизнес Солюшънс ЕООД, Травъл Бизнес Сървисис ЕООД, Болкан Трейд Груп ЕООД, АСО Сириус, Трейдър.БГ, Сириус Дизайн и Фарена Консепт, както и на медийния партньор на събитието списание „Програмата”. Проектът бе заснет от екип на TV1 - компания с дълга история в превръщането на сложни обществени и творчески процеси в атрактивна телевизия. Надяваме се това успешно сътрудничество в името на запазването и популяризирането на българската култура и изкуство да продължи и в бъдеще с реализирането на нови и успешни културни идеи и проекти, които да затвърдят още повече високото място на България в стълбицата на световното изкуство.

Повече информация относно „Балкански Кросоувър” и други проекти на Българско Музикално Сдружение може да получите от:

За Контакти:

Българско Музикално Сдружение
Web: www.bms-bg.org
E-mail: office@bms-bg.org
Тел: 02/9839645
Лице за контакт: Дарина Пашова

Източник:
www.bms-bg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5467