Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Имоти и строителство

Вземи в gLOG
13 Януари 11, 22:00 / Автор: Publics.bg
Собственици на офис-сгради обмислят използване на зелена енергия
Проучване на онлайн медията Publics.bg сред фасилити мениджмънт компании показва, че 80% от анкетираните компании мислят за въвеждане на зелени технологии (ВЕИ) в сградите, които управляват. Над 50% обаче смятат, че към момента зелените технологии са прекалено скъпи.
София, 13.01.2010 г.

Проучване на онлайн медията Publics.bg сред фасилити мениджмънт компании показва, че 80% от анкетираните компании мислят за въвеждане на зелени технологии (ВЕИ) в сградите, които управляват. Над 50% обаче смятат, че към момента зелените технологии са прекалено скъпи. Това са част от изводите от първото изследване на пазара на фасилити и пропърти мениджмънт услуги в България, направено от онлайн медията Publics.bg в края на 2010 г.

В проучването се включиха 34 компании от бранша в цяла България. То показва някои интересни тенденции, свързани с пазара, както и с нагласите на фасилити мениджърите и собствениците на сгради относно инвестициите в зелените технологии и използването на системи за сградна автоматизация и специализиран софтуер за управление на фасилити мениджмънта.

Около 82% от запитаните споделят, че трудно намират правилните хора за позициите, които предлагат. Това показва необходимостта да се направи повече в областта на професионалното обучение за фасилити мениджъри. Към момента в България има само една магистърска специалност по фасилити мениджмънт, която се изучава в Стопанския факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски.

Основната цел, която са си поставили фасилити мениджмънт компаниите за 2011 г., е не увеличаване на пазарния дял или увеличаване на оборота, а повишаване на качеството на предлаганата услуга. Това говори ясно за увеличените изисквания от страна на собствениците на сградите и ползвателите на услугата от една страна, както и за желанието на фасилити мениджмънт компаниите да предоставят все по-добра услуга.

Фасилити мениджмънт професионалистите в България вече могат да се похвалят и с това, че са признати като официална професия. Благодарение на усилията на Българска фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА), от 1 януари 2011 г. професията „фасилити мениджър” е официално включена в Националния класификатор на професиите и длъжностите в Република България. Това е една голяма крачка в посока на развитие на този професионален бранш в страната ни.

Настоящето изследване е публикувано в първия национален каталог „Фасилити и пропърти мениджмънт услуги ‘2011“, издаден от „Пъблик Сървисис” ООД и достъпен на сайта Publics.bg:
http://www.publics.bg/bg/publications/53/
__________________________

За Publics.bg

Publics.bg е специализира професионална медия за развитие на публичните услуги, създадена от "Пъблик сървисис" ООД, която подпомага професионалистите, работещи в секторите енергетика, транспорт, ВиК, комуникации и фасилити мениджмънт чрез доставянето на актуална и аналитична информация, провеждане на специализирани обучения и събития, както и чрез изследователски и консултантски проекти.


За Контакти:

Петър Ташев: 0887 499 443
Ясен Димитров: 0879 436 756
office@publics.bg
www.publics.bg

Източник:
http://www.publics.bg/bg/publications/53/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118