Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
24 Януари 11, 22:32 / Автор: Borovets Bike Park
Оспорвана надпревара и гъста мъгла белязаха първото снежно маунтин байк състезание на Балканите
Много емоции и добро настроение съпроводиBorovets Winter Bike Duel. Въпреки че, гъстата мъгла беше неизменна част от цялото състезание, тя не успя да помрачи усмивките на присъстващите. Колелата на снега предизвикаха огромен интерес у гостите на курорта и особено у чуждестраните туристи, които съжалиха, че нямат необходимата екипировка , за да се пробват и те.
Много емоции и добро настроение съпроводи Borovets Winter Bike Duel. Въпреки че, гъстата мъгла беше неизменна част от цялото състезание, тя не успя да помрачи усмивките на присъстващите. Колелата на снега предизвикаха огромен интерес у гостите на курорта и особено у чуждестраните туристи, които съжалиха, че нямат необходимата екипировка , за да се пробват и те.

Домакин на събитието беше курортен комплекс Боровец, а арената на дуела се намираше непосредствено пред хотел Рила. Над 70 състезатели от цялата страна дойдоха да премерят сили в първата снежна маунтин байк надпревара на Балканите, която се състоя благодарение на организаторите Бороспорт и Concept Creative, и със специалната подкрепа на Mazda България.

Официален старт на събитието даде бъдещата надежда на планинското колоездене в България - едва десет годишният Мартин Желев. Състезанието се проведе в дуел формат с директни елиминации, а участниците бяха разделени в три категории –юноши между 15 - 18 години , жени и мъже 19+. Най-оспорвана беше надпреварата при мъжете, в която победители станаха Димитър Гайдов на първо място, Симеон Стоилов и на трета позиция Денис Стоянов. При жените приза за първо място взе Илинда Евтимова, на второ място с отлично представяне финишира Ева Димитрова, а трета позиция взе Мария Амзина. 

Категорията на юношите също беше изключително оспорвана, като се проявиха много бъдещи шампиони. Най-добри резултати показаха Иван Гиргинов, който само на 15 години демонстрира завидни умения и финишира първи, на втора позиция се класира Асен Стратиев, а третото място на стълбичката зае Тони Георгиев.

Участниците отново доказаха, че маутин байка бързо набира скорост в България. Организаторите от Бороспорт и Concept Creative обещаха да продължат да подпомагат развитието на този спорт у нас, като изграждат все по-добър терен за тренировки в Borovets Mountain Bike Park. Те се надяват, че са поставили началото на една добра традиция и имат амбицията състезанията по планинско колоездене в Боровец да станат ежегодни.

За Контакти: ema.paunova@borovetsbikepark.com

Източник:
www.borovetsbikepark.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9486