Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
25 Януари 11, 19:56
Конкурс АГОРА 2010 за гражданска инициатива, реализирана от читалище
По време на церемонията за избор на победител в Конкурс АГОРА 2010 всяко от номинираните читалища ще представи пред аудиторията по атрактивен начин своята инициатива. Победителят ще бъде излъчен сред десетте финалисти с вота на присъстващите.
Официалната церемония за избор и награждаване на победителя в Конкурс АГОРА 2010 за гражданска инициатива, реализирана от читалище през изминалата година ще се проведе в гр. София, хотел Дедеман Принцес, зала "Диамант" на 26 януари 2011 г. от 17:00 часа.

По време на церемонията за избор на победител в Конкурс АГОРА 2010 всяко от номинираните читалища ще представи пред аудиторията по атрактивен начин своята инициатива. Победителят ще бъде излъчен сред десетте финалисти с вота на присъстващите. 

В конкурса участват практики, проекти и инициативи на читалища, които през 2010 година са стимулирали участие на гражданите в решаване на проблеми на общността, отговорили са на реални нейни потребности, мобилизирали са подкрепа за различни каузи, повишили са солидарността и доверието, подпомогнали са изграждането на активни общности за местно развитие. 

От получените 44 кандидатури, жури номинира 10 и допълнително отличи 3 за особен принос в развитието на местните общности в следните области: "Солидарност и хуманност", "Най-продуктивно партньорство" и „Изкуство и култура за развитие". Всички кандидатури са публикувани в резюме на интернет страницата на Конкурса , на фен страницата на Конкурса във Facebook, както и в Информационния портал за неправителствените организации в България ngobg.info. 

Конкурс "АГОРА" се провежда за втора поредна година. Той се организира от Платформа АГОРА, с подкрепата от фондация "Чарлз Стюарт Мот" и с партньорството на Обединена Българска Банка, фондация "Артист" и Университетско издателство "Св.Климент Охридски", както и с медийната подкрепа на ngobg.info, Дир.бг и Днес.бг. 

Победителят ще получи наградна пластика "АГОРА 2010, придружена от сертификат и парична награда в размер на 1 000 лв., предоставена от сдружение "Платформа АГОРА".

Миналогодишният победител в Конкурс АГОРА 2009 г. бе НЧ „Развитие”, гр. Дряново, с инициативата си "Ако можеш помогни и в дома си ме вземи" за развитие на социалната услуга "Приемна грижа" в община Дряново. В резултат от работата на читалището с хората от общността са одобрени 11 семейства и са настанени 7 деца.

За повече информация относно събитието можете да се свържете с г-жа Емилия Лисичкова, Председател на УС на сдружение „Платформа АГОРА” на е-mail: office@agora-bg.org или на 0896669201 или на 02/462 71 11.

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.6461