Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
28 Януари 11, 10:29 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Конкурс АГОРА 2010 награди победителите за гражданска инициатива, реализирана от читалище
Голямата награда получи НЧ “Бъдеще сега 2006”, с. Гудевица, с инициативата си „Младежка конференция за иновативни и творчески идеи TEDxYouth@Sofia 2010”. Обединена българска банка присъди своята Специална награда на Народно Читалище ”Зора-1903”, село Радилово, община Пещера, за инициативата "Ден на традиционните продукти”.
27.01.2011 г., София. На 26 януари 2011 г. в София се проведе Официалната церемония за избор и награждаване на победителя в Конкурс АГОРА 2010 за гражданска инициатива, реализирана от читалище през изминалата година. 

Всяко от номинираните десет читалища представи пред аудиторията по вълнуващ и атрактивен начин своята инициатива. Като застъпници от общността в подкрепа на инициативите се явиха деца, млади хора, хора от третата възраст, доброволци, кметове и други. С вота си присъстващите повече от 100 души излъчиха победителят в Конкурс АГОРА 2010.

Победител е НЧ “Бъдеще сега 2006”, с. Гудевица, с инициативата си „Младежка конференция за иновативни и творчески идеи TEDxYouth@Sofia 2010”, която най-много впечатли аудиторията. Организирането и провеждането на младежка конференция TEDx Youth@Sofia по модела TEDx Youth (глобална платформа, създадена за идеи за споделяне) бе с цел да се съберат младежи от цялата страна, които в подкрепяща среда да споделят иновативните си идеи. Чрез комбинацията от TED видеоматериали и говорители на живо, се разпали дискусия, която разкри нови връзки между различни значими теми от областите на науката, изкуството, технологиите, общуването, дизайна и устойчивото развитие. В резултат на споделянето е създадено неутрално пространство за идеи и се инспирира вдъхновение за позитивна промяна.

Председателят на Платформа АГОРА, г-жа Емилия Лисичкова връчи на НЧ “Бъдеще сега 2006”, с. Гудевица, голямата награда – пластика "АГОРА 2010" – инициатива на годината, придружена от сертификат и парична награда в размер на 1 000 лв., предоставена от сдружение "Платформа АГОРА".

За особен принос в развитието на местните общности бяха отличени 3 читалища в следните области: 

• "Солидарност и хуманност" – "Изграждане на дневен център за интегриране на деца с увреждания" , НЧ „Борба 1896", гр. Кнежа, наградата е осигурена от сдружение „Платформа АГОРА”;
• "Най-продуктивно партньорство" – "Създаване на Туристически информационен център в с. Момчиловци" , НЧ „Светлина 1925" с. Момчиловци, наградата е осигурена от Обединена българска банка;
• „Изкуство и култура за развитие" – "Празници на Бов, 2010 - по пътеките на времето" , НЧ „Светлина-1896", Гара Бов, наградата е осигурена от фондация "Артист".

Обединена българска банка присъди своя Специална награда на Народно Читалище ”Зора -1903”, село Радилово, община Пещера, за инициативата "Ден на традиционните продукти”. Банката отличава читалището за интегрирания подход към промоцирането на традициите и културата на местната общност – представяне на фолклора, традиционните ястия, привличане на тур-оператори за популяризирането на района като туристическа дестинация.

В конкурса за създаване на авторско лого на Конкурс "АГОРА 2010" бе отличено предложението на г-ца Ина Станишева, която получи специална грамота от Платформа АГОРА. 

За конкурс „АГОРА“

Конкурс "АГОРА" се провежда за втора поредна година. Той се организира от Платформа АГОРА, с подкрепата от фондация "Чарлз Стюарт Мот" и с партньорството на Обединена българска банка, фондация "Артист" и Университетско издателство "Св. Климент Охридски", както и с медийната подкрепа на ngobg.info, Дир.бг и Днес.бг . 

За Обединена българска банка

Обединена българска банка има трайни ангажименти към културно-историческото наследство и запазването на българските традиции, както на национално, така и на регионално ниво – в местните общности. ОББ развива дългосрочни програми в подкрепа на: културата, изкуството, запазването и популяризирането на историческите забележителности, образованието, грижата за деца в неравностойно положение, масовият детски спорт и високото спортно майсторство.

За повече информация относно събитието можете да се свържете с г-жа Емилия Лисичкова, Председател на УС на сдружение „Платформа АГОРА” на е-mail: office@agora-bg.org или на 0896669201 или на 02/462 71 11.

Източник: Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1121