Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
01 Февруари 11, 23:04 / Автор: Вестник "Пари"
Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, връчва приз на най-отговорната компания в България
В България социалната отговорност на компаниите е задача предимно на PR отделите
1 февруари 2011 г.: На 3 февруари тази година бизнес всекидневникът „Пари” ще обяви за трета поредна година имената на компаниите победители в ежегодния конкурс „Социално отговорна компания на годината”. На специална церемония в хотел Шератон в присъствието на министъра на труда и социалната политика на България Тотю Младенов ще бъдат наградени компаниите, допринесли в най-голяма степен, според критериите на конкурса, за прилагането на концепцията и принципите на корпоративната социална отговорност.

В конкурса участие взимат компании предимно от сферите на производството, услугите и телекомуникациите, като само 15% от тях са с изцяло българско участие. В 20% от фирмите-участници проектите по корпоративна социална отговорност (КСО) се ръководят пряко от изпълнителния директор. Двойно повече са компаниите, в които ПР отделите отговарят за тази дейност. Като положителна тенденция може да се отбележи, че 90% от фирмите ангажират висшите управленски нива (като например Управителния съвет) с решенията по КСО проектите. Всички участници в класацията имат програма за дългосрочно инвестиране в обучението и повишаването на квалификацията на служителите.

Методологията на конкурса e базирана на попълването на анкета, разработена специално от консултантската компания Делойт България. Част от основните критерии, по които са оценявани компаниите, включват социална отговорност към служителите и към околната среда, етичност и отговорност към партньори и клиенти, участие в проекти с дългосрочен общественополезен ефект, благотворителни инициативи, стратегия, практики и начин на управление на социално отговорните проекти, както и доколко компаниите предоставят публична информация.

Участниците в „Социално отговорна компания на годината” за 2010 г. се конкурират в пет категории:

Социална отговорност към служителите
Социална отговорност към околната среда
Етичност и отговорност към заинтересованите страни
Участие в проекти с дългосрочен и общественополезен ефект
Благотворителност

Участникът с най–много точки във всички категории, ще бъде отличен с приза „Социално отговорна компания на годината“, а наградата ще бъде връчена лично от министър Тотю Младенов.

Номинираните и победителите в конкурса се оценяват и определят от експертно жури в състав: Стамен Тасев, Даниела Пеева, Бисерка Илиева, Васил Велев, Веселин Илков, Васил Райчев, Лилия Апостолова.

За вестник „Пари”:

„Пари” е българският бизнес всекидневник, специализиран в бизнес и финансови новини и анализи. Вестникът се издава от "Бизнес медиа груп" АД, част от шведската група Bonnier Business Press www.pari.bg. Bonnier Business Press (BBP) е част от международната издателска компания Bonnier AB. Ние сме мултимедийна компания, която издава печатни издания - седмичници, наръчници и списания; организира конференции и поддържа интернет страници. В основата на нашия бизнес са иновациите и развитието като постоянно се стремим да разработваме нови продукти и бизнес линии на всеки от пазарите си. BBP разпространява продукти в 13 държави, а печатните ни издания достигат до 1,4 милиона читатели. www.bonnierbusinesspress.com

Състав на експертното жури:

Стамен Тасев e завършил специалност „Статистика” в УНСС и е магистър по публична администрация от J F Kennedy School of Government на Харвардския университет. Заемал е мениджърски позиции в международни компании като японската SONY, американската Barents Group Ltd. и чешката Newton Financial Group, бил е търговски аташе към българската мисия в Ню Йорк и заместник министър на финансите, като е отговарял за данъчната и митническата администрация. Работил е като консултант по проекти на UNICEF и EBRD, а последните години беше изпълнителен директор на първата неправителствена организация посветена на КСО - Българския форум на бизнес лидерите.

Даниела Пеева е Председател на Управителния съвет на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България от месец юни, 2005 г. В качеството си на Председател на УС на Асоциацията, тя отговаря за провеждането и координирането на цялостната дейност на организацията и представляването на интересите на приблизително 90 Директори за връзки с инвеститорите – членове на Асоциацията пред регулаторните органи и други институции на капиталовия пазар в България. Като представител на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България Даниела Пеева участва в работната група по изготвяне на Националния кодекс по корпоративно управление, официално приет през октомври 2007 г. и в работната група по изготвяне на Националната КСО Стратегия.

Бисерка Илиева е член на Управителния съвет на Българска асоциация на връзки с инвеститорите /БАВИ/ от декември 2008 г. Има дългогодишен опит в областта връзки с инвеститорите, корпоративно управление, комуникации и връзки с обществеността. Като член на Управителния съвет на БАВИ работи активно за утвърждаване на високи критерии за професионализъм и морал в професията връзки с инвеститорите в България и въвеждане на съвременни международни практики в областта. Тя е сред учредителите на първата българска професионална организация в областта връзки с инвеститорите - Български клуб на директорите за връзки с инвеститорите. Г-жа Илиева участва в различни инициативи за популяризиране и утвърждаване на най – добри практики в областта връзки с инвеститорите и корпоративно управление - оорганизиране и провеждане на срещи, семинари, презентации, дискусии, конференции, обучения. Завършила е СА “Д. А. Ценов”, гр. Свищов, специалност Международни икономически отношения.

Васил Велев е Председател на Асоциация на индустриалния капитал в България и член на Управителния съвет на Българската стопанска камара. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Автоматика”. Бил е преподавател по „Управление на нестопански организации” в Университета за национално и световно стопанство. Последователно е работил като изпълнителен директор на фондация „Еврика”, управляващ съдружник на БИК Холд ООД, а от 1999 г. е изпълнителен директор на „Стара планина Холд” АД.

Веселин Илков е юрист, началник на отдел „Европейска координация” в Министерство на труда и социалната политика. Отделът, който ръководи от 2006 г. се занимава с въвеждане правото на ЕС в областта на социалната политика и заетостта и с администриране политиката по корпоративна социална отговорност. Г-н Илков беше заместник-ръководител на междуведомствената работна група, разработила Стратегията за корпоративна социална отговорност, която бе приета от Министерския съвет през ноември 2009 г. Той е представител на България в Работната група на високо равнище по КСО към Европейската комисия и секретар на Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност към министъра на труда и социалната политика.

Васко Райчев е основател на Делойт в България (1992 г.) и дългогодишен Съдружник в Делойт Централна Европа до 2005г., когато приключва активната си професионална кариера и се отдава на други, обществени и професионални начинания. От ноември 2010 г. е Председател на Делойт България, поемайки отговорностите да подпомага съдружниците за развитие на бизнеса и професионалните услуги на българския пазар, укрепването на имиджа и позиционирането на фирмата като пазарен лидер. В годините прекарани в Делойт Васко Райчев последователно е заемал позицията на Съдружник отговорен за управлението на риска и защита на репутацията за Централна Европа, Управляващ съдружник за България и Македония и Съдружник отговорен за одиторските услуги. Ръководил е изпълнението на стотици одити във финансовия сектор, транспорта, телекомуникациите и публичния сектор и е бил ключов член на екипи по проекти за приватизация, придобивания, преструктуриране и оздравяване на крупни предприятия в България и други страни в Централна Европа. Преди присъединяването му към Делойт е бил Финансов директор на БДЖ.

Лилия Апостолова e изпълнителен директор Бониер Биснес Груп и главен редакторна в. Пари. Има дългогодишен опит в медиите и мениджмънта. Била е репортер, бизнес редактор и управляващ редактор на вестник "Капитал" както и изпълнителен директор на инвестиционен посредник "Натурела Груп". Завършва Технически университет, София, а по-късно получава MBA степен от INSEAD, бизнес училище № 1 за 2009 г., според класацията на списание Forbes.

За контакти: 

Невена Пелева, Прес-офис CSR Конкурс 2010
Е-mail: peleva@mbcomms.com; Т: 02/ 987 81 30; М: 0887076695

Източник:
Вестник "Пари"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5272