Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Индустрия

Вземи в gLOG
10 Февруари 11, 21:06 / Автор: "Стомана Индъстри" АД
"Стомана Индъстри" АД изпълнява проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"
"Стомана Индъстри" АД ще обучи 299 души по проект на по схемата Квалификационни услуги и обучения за заети лица. Това стана ясно от провелата се вчера (08.02.2011 г.) пресконференция по повод изпълнението на проекта.
Това стана ясно от провелата се вчера (08.02.2011 г.) пресконференция по повод изпълнението на проекта.

В събитието взеха участие главният директор на металургичната компания - Емил Живков, директора на страгеческото планиране и инвестииции - Константин Стаменов, Милена Пешина – мениджър "Човешки ресурси", както и представител на дирекция "Бюро по труда".

Предприятието изпълнява договор за безвъзмездна помощ с номер ESF-2102-18-08003 по схемата BG 051PO001-2.1.02 "Квалификационни услуги и обучения за заети лица – фаза 2" на Оперативната програма под ръководството на директора на стратегичско планиране и инвестици - Константин стаменов. Целта на проекта е да повиши професионалните знания и умения, мотивация и адаптивност на служителите на компанията като са планирани общо 18 обучения. Освен курсове за придобиване и повишаване на професионалната квалификация в производствените звена на предприятието, е планирано служителите да преминат и езикови курсове, обучения за презентативни умения, финанси, умения за продажби, лидерство и комуникативни умения, които да повишат мотивацията и ефективността на служителите на компанията.

"Човешкият фактор е бил винаги основна грижа на мениджърския екип на „Стомана Индъстри”. Всяка година фирмата инвестира сериозни средства за обучение и квалификация на хората. За първи път сега получаваме финансова подкрепа от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, заяви главният директор на дружеството - Емил Живков.

Според Милена Пешина - мениджър "Човешки ресурси", се очаква "След изпълнението на проекта ще бъдат подобрени условията за реализация на служители, които да поемат задълженията на заетите в пенсионна възраст работници. Очаква се да бъдат постигнати и преки резултати, свързани с обособяването на групи от наставници в различните отдели на компанията, които по своебразен начин ще се грижат и ще предават придобитите по проекта знания и умения на новопостъпили и млади кадри".

Проектът е на обща стойност 134,820.00 лв., от които 85.476,00 лв., което представлява 63,40% безвъзмездна помощ.

"Стомана Индъстри" АД е водеща металургична компания с основен предмет на дейност производство на широка гама продукти от стомана, като армировъчна стомана за стоманобетонни конструкции, горещо валцувана дебело-листна ламарина, специални стомани, специални профили, стоманени сфери за смилане, листов и сортов прокат. Компанията е най-големият производител на стоманени дълги продукти в България и региона и присъства на европейския и международните пазари повече от 50 години. През 2001 г. дружеството става част от концерна "SIDENOR Group", като през 2007 г., във връзка с изпълнена мащабна инвестиционна програма, "Стомана Индъстри" АД получава сертификат за инвеститор първи клас – клас "А", от Българската агенция за инвестиции.

За Контакти:Николай Колев

Източник:
www.stomana.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1107