Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
18 Февруари 11, 16:28 / Автор: Go Green Communications
Астра Зенека спечели две награди за отговорен бизнес
Водещата фармацевтична компания Астра Зенека спечели трето място в категориите „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието” на осмото поредно издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).
17.02.2011 г., София

Водещата фармацевтична компания Астра Зенека спечели трето място в категориите „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието” на осмото поредно издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията спечели наградата „Инвеститор в обществото” с проектита си ”Повишаване на информираността на обществото за риска от сърдечно-съдови заболявания”, включващ кампаниите „Живот след инфаркт” и „Медийна кампания за риска от високия холестерол”.

„Вярваме в мисията „Здравето ни свързва” – каза г-жа Зоя Паунова, изпълнителен директор на Астра Зенека – „Като бизнес лидери сме дълбоко убедени, че лидерството в бизнеса означава отговорност не само към акционерите и инвеститорите, но и към обществото като цяло, защото разбираме, че глобалният бизнес изисква глобална отговорност” – допълни тя.

В категорията „Инвеститор в знанието” Астра Зенека взе трето място с проекта „Прозорец към света”, включващ кампанията „Младите хора и бъдещето” в подкрепа за разгръщане на потенциала на младите хора в България, което е и един от основните приоритети на компанията.
„Инвестицията в знанието няма цена. Нейната истинска стойност можем да открием в дългата история на човешкия прогрес и развитие. По-голямата част от проектите, които разгръщаме в тази посока сме стартирали преди повече от 10 години и продължаваме устойчиво да развиваме. Поетият от нас ангажимент към младите хора се изразява в насърчаване и развитие на конкурентоспособността, увереност и самочувствие и разгръщането на техния потенциал.” - каза на церемонията по официалното награждаване г-жа Паунова.

Астра Зенека е отличавана многократно в конкурса на Българския Форум на бизнес лидерите.B предишните издания компанията е печелила награди в категориите „Инвеститор в обществото” през 2004 г., „Маркетинг, свързан с кауза” през 2006 г. и „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в човешкия капитал” през 2007 г.

Конкурсът за отговорен бизнес на БФБЛ определя награди за корпоративна социална отговорност на компаниите в следните категории: "Инвеститор човешкия капитал", "Инвеститор в обществото", "Инвеститор в образованието", "Инвеститор в околната среда" и "Маркетинг свързан с кауза", както и наградата „Engage”. За наградите на БФБЛ за отговорен бизнес могат да бъдат номинирани компании и организации с идеална цел от цялата страна.

Печелившите се определят от независимо жури от общественици и утвърдени специалисти в различни области. Тази година в състава на журито са г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, в ролята на председател, а сред членовете фигурират Стийв Уилиямс, Посланик на Кралство Великобритания в България, Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика, Марияна Велкова, Изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.

За допълнителна информация:

Соня Муховска
Астра Зенека
тел.: /+359 2/ 971-25-33

Източник: Go Green Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1255