Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
21 Февруари 11, 16:39 / Автор: AMI Communications
Тонер касетите на HP надминават останалите марки съвместими консумативи, показва проучване
21 февруари, 2011 г. – HP оповести резултатите от подробно проучване, проведено от независима компания, според което оригиналните тонер касети на НР надминават съвместимите тонер касети по всички критерии от тестовете.
21 февруари, 2011 г. – HP оповести резултатите от подробно проучване, проведено от независима компания(1), според което оригиналните тонер касети на НР надминават съвместимите тонер касети по всички критерии от тестовете.

В проучването са тествани 216 тонер касети за лазерни принтери. Техните резултати са сравнявани с касетите на НР, които се продават в Европа, Африка и Близкия Изток. Общо девет големи марки презаредени или съвместими тонер касети са включени в проучването и са получени следните резултати:

- По отношение на цялостната надежност(2), оригиналните тонер касети на НР не са дали нито един дефект по време на тестовете. За разлика от тях обаче 41,7% от 216-те тествани касети с марка, различна от тази на НР, са показали дефекти.
- Средно 97% от всички отпечатани страници с оригиналните тонер касети на HP са определени като приемливи за всички видове употреба, включително разпространение извън компанията сред клиенти, търговци и доставчици. За сравнение средният резултат на другите 216 касети е едва 61%.
- При 87 от 216-те касети на други производители половината или повече от отпечатаните страници са били годни само за вътрешна употреба или са били с напълно неприемливо качество.
- По време на тестовете, консумативите за лазерни принтери на НР са показали стабилно прилепяне на тонера към хартията, докато при останалите касети е имало случаи на проблеми при нанасянето на тонера върху хартията. Когато тонерът не се нанесе добре, има много голям шанс той да падне или да се полепи върху другите страници.
- Повечето от касетите с марка, различна от НР, са отпечатали по-бледи текст и графики в сравнение с оригиналните тонер касети на НР.

Луис Касадо, маркетинг директор „Лазерни и бизнес решения за печат“ за Европа, Близкия Изток и Африка в НР обяснява, че клиентите трябва да вземат предвид всички разходи, ако искат да направят информирано решение за покупка на консумативи, като те трябва да имат предвид няколко факторa, включително качеството, надеждността и продуктивността.

“Резултатите от проучването показват, че оригиналните консумативи на HP отпечатват повече страници с професионално качество и в замяна на това – създават по-продуктивна бизнес среда, в сравнение с останалите тонер касети. С всяка покупка на оригинален консуматив на НР, клиентите могат да разчитат на сигурно възвръщане на направените инвестиции.

На практика в дългосрочен план съвместимите или презаредените тонер касети могат да струват на бизнеса до 20% повече, отколкото оригиналните тонер касети на НР“, казва Касадо.(3)

За НР
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на http://www.hp.com/bg.

(1) Проучването QualityLogic 2010, проведено за HP, сравнява оригинални монохромни касети за принтери HP LaserJet (HP 36A и 64A) с девет различни марки тонер касети, които са налични в Европа, Близкия Изток и Африка за принтери HP LaserJet P1505 и P4015. За подробности, моля посестете: www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf

(2) Проблемните категории включват:
- Повредени при доставка или Dead on Arrival (DOA): са касети, които:
- Имат субститивно изтичане на тонер (1 см3 или повече) преди или по време на инсталационния процес
- Принтират 10 или по-малко страници преди качеството на печат да спадне до неизползваемо
- Започват да отпечатват страници, които са с “ограничена употреба: Не за разпространение” и не се възстановяват
- Имали са повредени или липсващи части или не започват печатния процес при първаначална инсталация
- Ранен край на живота (Early End of Life (EEOL): Касети с брой страници по-малък от 75% от средния брой страници на всички тествани касети на дадени марка и модел, но не са били DOA, се класифицират като EEOL.
- Нискокачествени или Low Quality (LQ): Касети, които отпечатват с 50% или повече примерни страници, които са с “Ограничена употреба” или “Негодни за употреба”, но не са било DOA, са класифицирани като LQ.

(3) Изчисленията на HP се базират на проучването на QualityLogic за 2010г. и проведено от HP сравняване на оригиналните монохромни тонер касети за HP LaserJet, с други марки напълнени тонер касети, налични на територията на Европа, Близкия Изток и Африка за принтерите HP LaserJet P1505 и P4015. За повече информация, моля посетете: www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf.

Изчисленията включват хартия, смяна на касетата и трудa за препечатване. Предполагат се еднакво количество страници за външна, вътрешна и индивидуална употреба. Процентът на труда от световното проучване за разплащането Mercer за 2009г. предполага цената на закупуване за касета на HP да бъде €140 и 42% по-ниска от цената на закупуване за друга марка тонер касета. Реалните цени, разходи и спестени средства могат да варират.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за HP IPG,
т: 989 51 15, м: 0885 769 556, @: martin.maev(at)amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1309