Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
21 Февруари 11, 01:13 / Автор: PR Eventease
Вечерта NINJA TUNE XX ще се проведе в новооткрития клуб MIXTAPE 5
Продължително музикално пътешествие очаква феновете на Dj Vadim, Daedelus и TokiMonsta, дошли да отпразнуват 20-тия рождения ден на лейбъла
По малко от две седмици остават до честването на 20-та годишнина от основаването на култовия музикален лейбъл NINJA TUNE в България. По покана на EventEase и ирландското уиски Bushmills на 24-ти февруари (четвъртък) в София ще пристигнат руски и американски “нинджи” от лейбъла - Dj Vadim, Daedelus и TokiMonsta.

Партито, първоначално замислено да се състой във Военния клуб, ще се проведе в новооткрития клуб MIXTAPE 5, намиращ се в подлеза под Моста на Влюбените, НДК. Това ще позволи на организаторите да предоставят на ценителите на лейбъла, по-продължително музикално изживяване и по-комфортна обстановка за парти. Клубът е с капацитет от 700 човека. 

Всички закупени билети ще важат без презаверка!

Партито ще стартира в 20:00 часа с подгряващ сет на български DJ, чието име ще стане известно в началото на следващата седмица. От 21:30 е лайвът на TokiMonsta, след което Daedelus ще излезе на сцената с чудатите си синтезатор и семплери за да представи пред българската публика новия си албум „Bespoke“, който Ninja Tune ще издаде през април.

Емблематичният хип-хоп и фънк ди-джей DJ Vadim ще поведе гостите в нови музикални измерения след 23:30 часа, чак до когато той прецени да спре, а събитието ще приключи със сет на български диджей.

Билети: Предварителна продажба на цена 20 лв. до 23.02.2011 в мрежата на EVENTIM.BG (магазини Германос, Офис 1, Мултирама, Технополис, Пикадили, ОМV и др). Цена на билета на 24.02.2011 и на място: 25 лв.
Възрастово ограничение: 18+

Хелиана Велинова
EventEase
08952 77 351
pr@eventease.org

За артистите:

Daedelus е един от най-интересните типажи в съвременната американска музика. Нека започнем от това как изглежда - типично викторианско денди, минем през начина по-който прави музика и стигнем до начина по който я представя на живо. В ранните си години минава през различни рок, джаз и дори ска банди, но никъде неуспява да намери свобода за артистичните си импровизации. Спонтанно решава да вземе нещата в свой ръце, опитвайки се да прави drum'n'bass, но резултатът се оказва малко по-различен, експериментален и учудващо добър, чисто нов стил. Екперименталнна, но ужасна мелодичена е музиката му, която превлича за почитатели едни от най-големите американски креативни умове на Америка като MF Doom, Prefuse 73, TTC и Erykah Badu. Съвсем логично Ninja Tunes бързо го приобщават в талантливото си семейство от артисти. Daedelus e изключителен артист с неповторимо изпълнение на живо посредством всякакви невиждани синтезатори и семплери и е едно от безспорните попадения на 2011. Както се казва истинска храна за душата...

TokiMonsta e родена на западния бряг на Лос Анджелис и израства като несъсредоточенa ученичка по пиано, която впоследствие намира приложение на това си умение в създаването на многопластовите си звукови парчета, интелигентно комбинирайки живи инструменти, перкусии, дигитални манипулации и семпли от прашните винилни плочи на баща си. TokiMonsta, e определяна като един от най-многообещаващите артисти в средите на авангардния хип хоп и електроника. Живото и изпълнение е пропито с емоция и страст към мекия синтезаторен звук на олдскуул бийтовете. Не случайно е любимка на Maryanne Hobbs и Flying Lotus.

Роден в Русия, живеещ в Лондон, а преди това в Берлин и Ню Йорк, DJ Vadim притежава репутацията на един от най-качествените световни независими музикални продуценти. По-известен като “неуморимата нинджа”, той бележи и едни от най-големите успехи на лейбъла през изминалите 20 години. Каква музика ще представи на 24ти февруари – никой критик и “разбирач” не може да определи еднозначно, но е сигурно че ще получите душевна инжекция от качествен фънк, соул, хип хоп, дъб степ и...

От 1990 г. Ninja Tune са символ на алтернативен и качествен саунд с артисти от цялото земно кълбо – Amon Tobin, Cinematic Orchestra, Coldcut, Roots Manuva, Kentaro, Bonobo, Food, Vadim, Daedelus и много други. Замисъла на организаторите е да представят целия спектър на лейбъла от двете страни на океана.

ВИДЕО:
http://www.youtube.com/watch?v=kRJ2YvRv3N4
http://www.youtube.com/watch?v=cGYXf8FmJ-8
http://www.youtube.com/watch?v=s1ze0d3Z9dU&feature=related

За допълнителна информация:
www.eventease.org
www.ninjatune.net
www.myspace.com/djvadim
www.myspace.com/daedelusdarling
www.tokimonsta.com
http://www.facebook.com/pages/EventEase/182455731788148

Източник: 
PR Eventease

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1312