Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
02 Март 11, 19:38 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Бизнесът подкрепи студентите с практическо обучение и споделен опит по време на MySuccess.bg in Education
Мениджъри от Мобилтел, HP, Аурубис България, ЕОС Матрикс и Галчев Холдинг споделиха своя професионален успех със студентите на Бизнес форум MySuccess.bg in Education на 26 февруари. 10 стипендии за обучение в програмата на CEED “ TOP Class +” ще бъдат дадени на най-добрите участници във Форума след конкурс.
1.03.2011 г., София. Успехът в професионалното развитие на студентите зависи изключително от тяхната мотивация, ясна визия, целеустременост и желание да придобиват професионални компетенции. Това са основните изводи от проведения на 26 февруари 2011 г. Бизнес форум MySuccess.bg in Education.

По време на Форума предприемчивите студенти имаха възможност да научат от първо лице повече за истинските истории на български мениджъри, успели да се изкачат до високи позиции във водещи чуждестранни и български компании, работещи в страната. Лекторите на Форума отговориха и на многобройните въпроси на участниците, насочени към всички аспекти на кариерното и бизнес развитие.

Своят опит и успешна кариера споделиха Райна Миткова-Тодорова, управител на EOS Matrix, Преслав Павлов, мениджър на ITO отдел (Infrastructure Technology Outsourcing) на HP Global Delivery Center, Красен Хинков, директор на дирекция „Телекомуникационни решения и продукти” на Мобилтел ЕАД, Димо Кирилов, заместник-директор „Производство“ на Аурубис България, Любомир Галчев, изпълнителен директор на „Галчев Холдинг“, и др.

Изключителен интерес сред участващите студенти предизвика несъмнено Конкурсът за отличаване на 10-те най-успешни студенти, участници в събитието, които ще получат стипендия за обучение в програмата за мениджмънт и предприемачество на CEED „TOP Class+”. Всяка стипендия е на стойност от 4000 лева. Кандидатите трябва да напишат и изпратят есе на тема ”Защо искам да управлявам компанията...?” до 14 март 2011 г. Победителите ще бъдат избрани чрез конкурс, в който самите лектори на форума ще оценяват есетата. Стипендиите са предоставени от HP България, Аурубис България и др. Победителите ще бъдат обявени на 21 март 2011 г.

Райна Миткова-Тодорова от EOS Matrix, сподели пътя на своя успех като мениджър и говори за важността на правилните избори в живота. “Мечтайте колеги! Позволявайте си да рискувате и да грешите, но не спирайте да мечтаете и да се борите да осъществите мечтите си“. Сред факторите за успеха на ръководената от нея компания са силният мениджърски екип и конкретните усилия, насочени към постигането на дългосрочни цели, съчетани с ясна визия за бъдещето. Тя посъветва студентите да намерят възможно най-много практическа полза от образованието си, да посещават допълнителни лекции и семинари и да търсят най-подходящата работа за себе си. „Think BIG!” бе нейният призив към предприемчивите студенти.

За личната мотивация и жертвите, които трябва да направи човек по пътя към успеха, говори Преслав Павлов от HP Global Delivery Center. Мениджърът, който има дългогодишен опит, както в чужбина, така и в България, обясни че работата в компанията му е дала възможност да се завърне в България и да продължи да се развива тук. „Отговорности не се дават, а се търсят”, коментира пред студентите Павлов. Той разказа за HP Global Delivery Center, който бележи 100% годишен прираст на служителите, а средната възраст на работещите в него е 33 години. Част от неговите послания бяха: „Мислете нестандартно. Всяка задача има поне две правилни решения“; „Бъдете адаптивни към промените“; „Имайте ясна визия, а не само цели“; „Бъдете лидери, независимо от настоящата ви позиция“

Красен Хинков, директор на дирекция „Телекомуникационни решения и продукти” на Мобилтел, увери студентите, че тяхното професионално развитие и успех зависи единствено от тях самите. „Мислете аналитично, учете се и обогатявайте кръгозора си непрекъснато“ бе неговият призив. Хинков, който самият е студент за четвърти път, сподели своя опит от сферата на продуктовото развитие и създаването на нов бизнес. Той подчерта, че креативността е един от най-важните фактори за успех.

Посланието на Димо Кирилов от Аурубис България, към студентите бе: „Намерете работа, която да обичате“. Той представи дейноста на Аурубис и проектите, в които е бил част, както и обърна внимание на това колко е важно да имаш ясна визия за развитието си. „Началото на работата ми в Arubis бе голямо предизвикателство. Успехът се корени в това да промениш начина, по който хората работят и мислят“, допълни Кирилов. Той анонсира и началото на новата сесия на стажанската програма на компанията през месец май.

Любомир Галчев от Галчев Холдинг АД, сподели със студентите: „Бъдете устойчиви и създайте нещо, което да остане за поколенията“. Младият мениджър, независимо от 26-те си години, е начело на една от водещите строителни компании в България. Завършил образованието си едва преди три години, днес той вече е поел трудната задача да управлява компанията, създадена от баща му, и да бъде лидер на мащабни инфраструктурни проекти. „За последните три години успях да въведа в управлението на компанията т.н. „Корпоративен стил“, който не е често срещан сред управленските екипи в България“, коментира г-н Галчев. Той посъветва студентите да трупат непрекъснато ключови компетенции. „Истинският актив на компаниите – това са хората, трябва да се разчита и инвестира в екипа“, завърши Любомир Галчев.

Бизнес форумът за предприемчиви студенти завърши с дискусионен панел, воден от PR специалиста Стоян Стоянов, председател на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), който обсъди със студентите различни практики за популяризиране на собствен бизнес, възможности за придобиване на професионални умения и опит, както и успешни модели за студентско развитие.

По време на събитието бе проведен и паралелен „MASTERCLASS по мениджмънт и предприемачество”, воден от Николай Ярмов от CEED. Обучението бе насочено към развитие на бизнес и мениджърски умения на студентите.

За Бизнес форум MySuccess.bg in Edication

Организатор на събитието е списание ENTERPRISE, съвместно със CEED България (Център за развитие на предприемачеството), и с подкрепата на Студентски съвет на Софийския университет. Събитието е продължение на изключително успешните форуми MySuccess.bg, проведени през 2010 година, представящи добрите практики от българския бизнес в различни сектори.

Бизнес форум MySuccess.bg in Education се проведе с Генералната подкрепа на М-Тел и със съдезйствието на Девин, KFC и Нестле.

Допълнителна информация за събитието може да намерите страницата на списание ENTERPRISE във Facebook и на http://education.mysuccess.bg.

Медийни партньори на форума MySuccess.bg in Education са jobs.bg, human capital, diploma.bg, bgsite.org, econ.bg, expert.bg и списание Образование и специализация в чужбина.

За информация:

Надя Гогова

Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bg

За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
Partner&PR Manager

PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1264