Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Наука

Вземи в gLOG
10 Март 11, 20:02 / Автор: Versita
Първият български научен журнал, публикуван от Springer и Versita
Журналът “Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis) участва в съвместна издателска програма на Versita/Springer
Варшава, 10 март 2011 г.

Springer и Versita обявиха новото допълнение към тяхната съвместна издателска програма – Журналът „Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis). Той е първото българско издание, което ще се присъедини към програмата на Versita/Springer. Понастоящем Springer и Versita издават съвместно 24 научни списания в множество дисциплини. Тъй като целта на партньорството е да насърчава изследванията в Централна Европа, както и тези на глобално ниво, българският научен журнал в сферата на математиката е важно допълнение към портфолиото.

След присъединяването към съвместната издателска програма на Versita/Springer Журналът “Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis) ще се ползва от множество предимства. Той ще си осигури по-широк достъп, повече читатели и по-голяма информираност относно уважаваните търговски марки на Springer и Versita. “Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis) има причини за оптимизъм: в периода между 2006 и 2009 година, влиянието на журналите, издавани съвместно от Versita и Springer, се е увеличил със 70%, а достъпът до изданията на Versita/Springer е нараснал съществено. През периода са отчетени с 27 пъти повече сваляния на пълния текст и 97 пъти повече абонаменти в библиотеките.

Проф. Виржиния Кирякова, управляващ редактор на Журнал “Дробно смятане и приложен анализ”, заяви: “Целта на журналът е да бъде възприеман като ценен източник на изследователски резултати, отговарящи на най-високите стандарти, в сферата на дробното смятане и тясно свързаните с него области на математическия анализ. Въпреки, че „Дробно смятане и приложен анализ” е основан като международно издание, насочено към глобалното семейство на математиците и учените в областта на приложните науки, според нас, присъединяването към съвместната издателска програма на Springer/Versita е важна стъпка, както за постигането на тази цел, така и за повишаване на неговата достъпност в световен мащаб. Безспорно това ще ни осигури по-широки възможности за представяне пред глобалната научна общност”.

Ясек Циесиелски, управител на Versita, коментира: “Като компания, посветила се на насърчаването на научните открития от Централна Европа, ние се гордеем с възможността да окажем подкрепа на този български журнал, за да може той да прерасне в едно истинско международно издание, достъпно в библиотеките по цял свят. Благодарение на обширната реклама и глобално разпространение, специалистите по математически анализ и учените в областта на приложните науки по света ще могат да се запознаят с ценните изследователски резултати и те да им послужат като вдъхновение”.

Журналът „Дробно смятане и приложен анализ” е специализирано списание с високо качество, насочено предимно към приложния математически анализ. Списанието е основано през 1998 година, а неговият редакционен съвет включва най-активните изследователи в областта. Сред редакторите – учредители са известни пионери в дробното смятане.

Springer (www.springer.com) е водещ световен издател на научна литература. В сектора на науката, технологията и медицината (НТМ) групата публикува около 2 000 списания и повече от 6 500 нови книги всяка година, като разполага с най-богатата колекция от електронни издания в сферата на НТМ в света. Springer развива дейност в около 20 държави в Европа, САЩ и Азия, и има повече от 5 000 служители. През 2009 г. неговите годишни продажби са на сума от приблизително 859 милиона евро.

Versita (www.versita.com) публикува повече от 200 собствени и чужди научни списания в множество дисциплини. Versita е ексклузивният партньор на Springer (www.springer.com) в сферата на издателската дейност в Централна Европа. Дружеството е основано през 2001 г. от Ясек Циесиелски.

За Контакти:

Ewa Galina
Versita
Директор „Маркетинг, Комуникации”
тел. +48 22 7015015
e-mail: ewa2@versita.com

Източник:
www.versita.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1144