Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
12 Март 11, 08:23 / Автор: PRates Agency
Алтернативата на скъпия ток – енергоспестяваща LED технология
Учредиха Българска асоциация за светодиодни технологии. БАСТ отправя предложение към Столична община за смяна на осветителните тела на централна улица с LED осветление.
„Днес е рожденият ден на Българска асоциация за светодиодни технологии”, така, вчера, започна пресконференцията председателят на БАСТ и представител на „Панцер България” ООД – Атанас Панцерев. Той представи целите на асоциацията и средствата за постигането им. В това число популяризиране на LED осветлението като екологичен и нискоразходен способ за осветление на обществени и частни структури; популяризиране на продукти, разработени, произвеждани и продавани от членовете на асоциацията; създаване на професионални стандарти между членовете на сдружението за етика, обслужване и качество; разрешаване проблемите в обществото и частния бизнес, свързани с производство, дизайн, подготовка, организация, проектиране, реализация, поддържане на светодиодни технологии и други сходни дейности.

Пламен Петров - учредител на БАСТ и мениджър в „НЕОН-ЕК ” ЕООД (официален представител на CREE за България и Русия), изясни какво наложи нуждата от създаването на Българска асоциация за светодиодни технологии, а именно че „Малкото познаване на светодиодните технологии води до изработването на продукти, които не могат да изпълнят своето предназначение. Това налага популяризирането на специфичните характеристики в светодиодните технологии и боравенето с тях.”
Иво Върганов – член на УС на БАСТ и управител на „Интелигентни системи за сигурност” ООД даде яснота, че „България вече отговаря на световните изисквания за асемблиране на светодиодните осветители.” Пресконференцията бе водена от PR-a на асоциацията – Биляна Кънчева.

Организаторите направиха нагледна демонстрация за разликата в светодиодното осветление и това с нажежаема жичка. Бяха включени успоредно две интериорни осветителни тела - 15 W LED, заместващ успешно лампа от 100W с нажежаема нишка и разликата бе очевидна. Присъстващите видяха и демонстрация на улична лампа. Стана ясно, че учредителите на БАСТ вече са пуснали в действие първия си проект КПП Лесово, където е сменено обикновеното с LED осветление и планират съвместтна дейност със Столична община за смяна на уличното осветление с LED технология, на централна улица в столицата. Специално за учредяването присъстваха представители на заинтересовани водещи фирми в областта на светодиодното осветление, от различни краища на страната.

На снимката:

Атанас Панцерев - председател на БАСТ
Биляна Кънчева - PR н БАСТ

За Контакти:

Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd.
0888 86 80 86

Източник: PRates Agency

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1195