Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
14 Март 11, 22:46 / Автор: PRates Agency
Arena Professional с уникален по рода си конкурс по Колористика. Родните фризьори ще покажат уменията си в оцветяването на косите. БИО Козметика и Професионално обучение са новите сектори на изложението
АРЕНА на КРАСОТАТА - Национално изложение за фризьорство „Арена на красотата” е търговска марка вече 15 години, със солидни инвестиции в репутацията и признанието на българския бюти пазар. Има дълъг лист от успешни партньорства и отлична практика в сферата на професионалната козметична грижа и развитието на нови и креативни подходи към клиентите. От 2007 година „Арена на красотата” е в два самостоятелни формата - Arena Shop (за крайни клиенти) и Arena Professional (B2B). Изложенията се провеждат два пъти годишно – пролет и есен. Профил на участниците в Arena Professional: производители и вносители на козметика, козметично и фризьорско оборудване, СПА решения, фитнес уреди и хранителни добавки. Профил на посетителите: Специалисти, търговци, мениджъри от бюти бизнеса.
От 2 до 4 април в Интер Експо Център София ще се проведе националното професионално изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA и Wellness - Arena Professional. Изложението тази година ще има благотворителен характер - 5% от приходите от входни билети ще бъдат предоставени за каузата на Мира Добрева в подкрепа на онкоболни жени, загубили косата си след химио- и лъчетерапия. Организаторката на Arena Professional Красимира Краева беше първата, която подкрепи каузата на популярната телевизионна журналистка и застана зад идеята й, за да могат повече нуждаещи се от подобна помощ дами да имат шанса да се върнат пълноценно към живота си. Надяваме се тази кауза да накара повече посетители да посетят изложбата и с това да допринесат към тази благородна идея. Тяхното присъствие ще е достатъчно!

Програмата на Arena Professional и тази година е изпълнена със събития и интересни прояви. Освен демонстрациите и семинарите, които ще представят на посетителите всички изложители са предвидени и два нетрадиционни за България конкурси - първия Национален конкурс по Колористика и Национален конкурс по СПА масаж, който ще се проведе за трети пореден път.

Конкурсът по колористика е събитие без аналог до момента у нас и освен състезателна част ще има и уникален шоу спектакъл на тема „Танцът на цветята“, изнесено от българската секция на Houte Coiffure Francaise*(HCF) - Френска висша мода във фризьорството - България. Houte Coiffure Francaise - България са партньор на конкурса, защото за тях като организация е важно да има все по-добри и по-добри кадри, които да осъзнаят нуждата да работят на високо професионално ниво, да се развиват и да усъвършенстват уменията си в колористиката.

Венета Игнатова, президент на Френска висша мода във фризьорството - България казва, че за тях като организация е важно да подкрепят подобни инициативи, особено провеждани на национално ниво. „Оцветяването на косите е от изключителна важност за добрата ни визия. Конкурсите по колористика целят да покажат как се сътворява една прическа не само като форма, а тази форма да се подчертае с цвят. Цветът е нещото, което много силно впечатлява. Ако го няма е немислимо да се види изящната линия на подстригване“, казва още президентът на българската секция за висша мода в косите и добавя: „Колористиката изисква много прецизност, финес, опит, стил, усет. Затова в конкурсите се раждат и творците-колористи. Истинския творец може да се забележи само на един конкурс, защото само там има възможност да демонстрира творческата си изява като колористи. В ежедневната работа трудно се практикува по-екстремно оцветяване, но на конкурсите се вижда до къде може да достигне един фризьор в работата си. Такъв конкурс ще покаже и на какво ниво са българските колористи, какво може да очакваме за в бъдеще. Много е важно, че конкурса се провежда за първи път и ние се радваме да сме първите партньори, защото търсим младите фризьори, които са достойни да бъдат част от Haute Coiffure Francaise.“

До момента никой не е предизвиквал с подобна провокация българските фризьори. Асоциацията на малките и средните предприятия от индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ) също застават зад организаторите, защото един подобен конкурс ще покаже на какво ниво са българските коафьори спрямо международните стандарти в бранша и колко подготвени са кадрите. В АМСПИКЗ са обединени предприемачите и собствениците на салони за красота и СПА центрове и техния интерес е да има квалифицирани професионалисти, които да предлагат качествени услуги на клиентите им.

Темата на конкурса е „Вдъхновение пролет-лято 2011“ и крайните резултати ще покажат най-актуалните тенденции в прическите и цветовете. За победителите има много парични и предметни награди.

За трета поредна година ще се проведе и национален конкурс по SPA масаж. Организаторът на Конкурса по SPA масаж, списание за салони и SPA сентрове Arena of Beauty е партньор на световното първенство по SPA масаж в Москва, което се провежда в рамките на InterCHARM.

През 2010 г. победителят Иван Николов получи право да се състезава на световния шампионат по СПА масаж по време на изложението InterCHARM в Русия. От там той се върна със специална награда за добрата му техника на работа. Излизането на български специалисти и терапевти на международна сцена е допълнителен стимул за участие и желание за изява. Докато журито оценява състезателите публиката ще наблюдава различни интересни демонстрации като масаж на 4 и на 6 ръце и различни екзотични и източни техники. Членовете на „Лайънс клуб София Витоша“ ще подкрепят кампанията, която започнахме по време на конкурса по СПА масаж миналата година в подкрепа на завършилите специалност „Масажист с увредено зрение“ в медицинския колеж „Й. Филаретова“. Целта е тези млади хора да се реализират и да намерят работа, да се чувстват пълноценно и да приложат знанията си. Разработва се и идеята да се създаде център, в който да работят специалисти в неравностойно положение, където и клиентите да се чувстват комфортно докато получат висококвалифицирана услуга от възпитаниците на колеж „Й. Филаретова“.

ARENA PROFESSIONAL е националното изложение за Договаряния, Поръчки, Покупки и Професионални събития в бюти сектора. Над 100 български и чужди марки ще представят най-новите продукти и терапии от професионалната си гама, предназначени за салонна работа в услугите Фризьортво, Естетична козметика, Апаратна козметология, Маникюр, Педикюр и ноктопластика, Грим, SPA и Wellness. Събитието е предназначено за работещи специалисти и желаещи да се обучават в професиите.

За първи път на Arena Professional създава два нови сектора - сектор БИО Козметика и Сектор Професионално обучение.

В сектор „Професионално обучение” ще бъдат представени водещи школи и центрове за професионално обучение в областите Фризьорство, Естетична козметика, Маникюр, педикюр и ноктопластика. Целта е максимално популяризиране на дейността на фирмите, предлагащи обучение, както и нуждата от директен контакт при представяне на програмите, учебните материали и обучаващите експерти по отделните дисциплини.

Всички изложители ще покажат най-новото от техните брандове. Предвидени са много демонстрации и семинари, особено от новите марки, които от скоро са в България и все още са непознати за публиката. Ще получите подробна информация за най-интересните събития от програмата. Изложбата Arena Professional винаги е била мястото, където професионалистите, работещи в сферата на красотата са се информирали за новите тенденции, за последните продукти и най-актуалните процедури в бранша. Arena of Beauty е партньор с едно от най-големите изложения в сектора - BeautyEuroAsia в Истанбул.

Кои са най-новите тенденции на този специфичен пазар и как професионалистите и предприемачите да имат успешен бизнес, дори по време на криза са едни от основните въпроси, които ще се обсъждат и тази година сред участниците и гостите.

*Houte Coiffure Francaise (От Коафьор Франсез) - това е световната организация за висша френската мода във фризьорството, която обединява най-добрите фризьори в света.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd.
0888 86 80 86
billy@prates.org

Източник:
http://www.arenaofbeauty.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1148