Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
18 Март 11, 16:39 / Автор: Българско дружество за връзки с обществеността
БКВО даде старт на PR Приз 2011 и на Петия PR Фестивал
Темата на Петия PR фестивал e NewPRgeneration, ще потърсим заедно успешното взаимодействие на бизнеса и образователните институции. За първи път в България ще връчим Клиентска награда за PR агенция в корпоративния сектор. PR специалисти ще се борят в M-Tel PR Challenge Contest, наградата е възлагане на реален PR проект от M-Tел.
Изтегли Регламент на PR Приз 2011

18 март 2011 г., София. Българска конфедерация за връзки с обществеността официално оповести двете най-големи ежегодни събития в сферата на PR в България – единадесетото издание на конкурса за постижения в сферата на връзките с обществеността PR Приз 2011 и единствения по рода си, пети поред, PR фестивал в България. Конкурсът PR Приз и PR Фестивалът са създадени от БДВО, и за трета поредна година се организират от Българска конфедерация за връзки с обществеността (БКВО). БКВО е обединение на три от най-големите действащи професионални PR организации в България – Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), Асоциация на имиджмейкъри и специалисти по връзки с обществеността (ИМАГИНЕС) и Българска академична асоциация по комуникации (БААК).

Както всяка година, така и тази в конкурса PR Приз 2011 могат да участват PR агенции и отдели на търговски компании, медии, държавни институции, правителствени и неправителствени организации, посрещнали предизвикателството да представят за участие проекти, реализирани през 2010 година. Конкурсните категории тази година са 11: „Корпоративна PR кампания“; „Общественозначима PR кампания на организация от бизнес сектора“; „Социално отговорна PR кампания на организация от нестопанския сектор“; „PR проект в публичния сектор“; „PR проект за вътрешни комуникации“; „PR проект за продукт или услуга“; „Специално събитие“; „PR проект на медиа“; „Кризисен PR и управление на комуникационни проблеми“; „Имиджмейкинг“ и „Политически PR“.

И тази година ще има специална катергория “PR на студентски проект”, в която могат да се включат студенти по PR, които са завършили трети курс от обучението си. Те трябва да представят PR програма или план за PR кампания, развита за целите на курсов проект.

Новината тази година е, че по време на церемонията по връчването на единадесетите PR призове, ще бъдат връчени и две нови специални награди. Първата от тях ще бъде „дадена” от клиентите, които ще имат възможност да оценят PR агенциите, с които работят. Клиентската награда за PR агенция ще покаже удовлетвореността на корпоративния сектор от работата на агенциите и PR специалистите, както и постигнали ли са те заложените комуникационни цели през изминалата година. Втората специална награда ще бъде връчена в състезанието M-Tel PR Challenge Contest, в която PR специалисти ще се борят за реален проект на M-Teл в сектора на публичните комуникации, като на победителят ще бъде възложено и неговото изпълнение.

Членове на журито на PR Приз 2011 са:

Стоян А. Стоянов, председател на журито и председател на БДВО
Елена Кръстева, Софарма
Людмил Каравасилев, Обединена българска банка
Димитър Цонев, БНТ1
Велислава Кръстева, ИМАГИНЕС
Красимира Величкова, Български дарителски форум
Проф. Милко Петров, Ръководител на Катедра на ЮНЕСКО „Комуникации и връзки с обществеността” към ФЖМК при СУ „Св. Климент Охридски”
Д-р Румян Сечков, Нов български университет

Скоро ще бъдат оповестени и останалите членове на журито.

Съгласно регламента на конкурса, оценяването на проектите отново ще премине през два етапа – набиране на разработки и номиниране на най-добрите за второ класиране. Между тези два етапа традиционно ще се проведе публично представяне на номинираните за участие във втория етап.

Тази година кандидатстващите проекти ще бъдат приемани в периода между 18 март и 15 април 2011 г. от 14:00 до 18:00 ч. на адрес:

За конкурса PR Приз 2011
БДВО/ Българско дружество за връзки с обществеността
София 1000
ул. “Искър 54”, ет.1, офис 4

Редовната такса за участие тази година няма да бъде променяна. Нейният размер остава 250 лева на кандидатстващ проект. Традиционно, организации, чиито служители членуват в БДВО, Асоциация ИМАГИНЕС или БААК и са платили членския си внос за тази година, ще ползват преференциална такса за участие в размер на 200 лв. Организации, които подават заявки за участие в категорията „Обществено значима PR кампания на организация от бизнес сектора” и „Социално отговорна PR кампания на организации от нестопанския сектор”, ползват преференциална такса за участие в размер на 150 лв. Студенти, които подават заявки за участие в категория „PR на студентски проект”, не заплащат такса за участие.
Петият PR Фестивал в България ще се проведе под надслов NewPRgeneration и ще акцентира върху връзката между образование по PR – студенти – бизнес. Гост лектори ще бъдат представители на PR бизнеса, академичните среди и практици с дългогодишен опит, както и представители на новото поколение PR специалисти.

Другите важни дати:

16 април – 10 май 2011 г. Предварително журиране;
11 май 2011 г. Оповестяване на класираните за втори кръг и участниците в публичните защити;
14 май – 15 май 2011 г. Открити представяния на проектите, кандидатстващи в PR
Приз 2011
17 май – 19 май 2011 г. PR Фестивал 2011
19 май 2011 г. Официална церемония за награждаване на участниците
в конкурса PR Приз 2011 и Гала вечер.

PR Приз 2011 и PR Фестивал 2011 се провеждат с любезното съдействие на Софарма АД и М-Тел.

Медийни партньори са БТА, списание Мениджър, списание SignCafe, Информационна агенция КРОСС, Jobs.bg, електронно списание "Медии и обществени комуникации", Blitz.bg, Human Capital, EventBox.bg, Prnew.info.

Повече информация за фестивала и конкурса, както и форма за участие ще можете да намерите на специалния уеб сайт на конкурса: www.prpriz.info, както и на следните координати:

Българско дружество за връзки с обществеността
София 1000
Ул. „Искър” 54, ет.1, офис 4
Тел.: 02/ 495 85 82 и 0887 45 00 40
Е: office@bdvo.org
S: www.prpriz.info

Източник:
БДВО

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1518