Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
18 Март 11, 23:06 / Автор: Албена Димитрова
СВЕТОВНА КОМИСИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ПОЛИЦЕЙСКАТА И ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ
На 19 март (събота), от 11.00 до 13.00 часа, зала „Топаз” на хотел Дедеман София Принцес, ще се проведе партньорска среща и заседание по повод обсъждането на Специално споразумение за функционирането на СВЕТОВНА КОМИСИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ПОЛИЦЕЙСКАТА И ВОЕННА ИНТЕРВЕНЦИЯ.
Срещата е организирана от Томо Борисов, вицепрезидент на МДДФ и ръководител на учредения към нея Департамент за самозащита на армия, полиция и охранителни фирми. Разработената система за Специална защита е насочена към повишаване на уменията, самочувствието и увереността на база психофизическа подготовка. Системата е за усъвършенстване на професионалните умения на служителите от службите за сигурност и армията. Случаите, които завършват трагично за служителите от законоприлагащите институции – полиция, армия, отряди за борба с организираната престъпност и тероризма, охранители, са многобройни.

Специалната защита се фокусира върху реалността и обективните ситуации пред работещите в армията, полицията и охранителния сектор. Техниките са с приложен характер и са близки до действителната работа на служителите в сигурността. Обучението по Системата за специална защита засилва гаранциите за тяхната лична безопасност.

На заседанието ще присъстват: президента на Европейската асоциация по спортове за полицаи и пожарникари Робърт Томас, представители на Асоциация за правата на човека и полицейската и военна интервенция, Панайотис Теодоропулос-президент на МДДФ, Томо Борисов-ръководител на Департамента за специална защита, Анхел Луис Хименес Браво-координатор полицейски операции към Полицейска академия Мадрид, Еузебио Санчес Фернандес-член на Департамента по специална защита за армия, полиция и охранителни фирми и преподавател в Полицейската академия в Мадрид, Индалесио Сокоро Сантана-от Управление на Министерство на вътрешните работи.

На срещата ще бъдат представени и обсъдени Комисията за правата на човека и полицейската и военна интервенция, ще бъде уточнено провеждането на срещи във всяка държава, свързана с Комисията, за да се разработи Правилникът и да се разясни и представи Програмата. Горепосочените Програма и Правилник ще се представят пред Обединените нации (ООН) и Европейския съюз (ЕС).

Обучителните и квалификационни курсове са специфични дейности за промотирането на областта на правата на човека и полицейската и военна интервенция и сред целите им е провокирането на срещи със специалисти, работещи в посочената област.

Международната комисия към МДДФ се ангажира да:

- Организира изискваните обучителни и квалификационни курсове в различните държави;
- Предоставя учебните материали и програми, необходими за гореспоменатите курсове;
- Осигурява изискваните специалисти;
- Обучава преподавателите, които ще отговарят за продължаването на обучението в съответните им страни.

За Контакти:

Връзки с обществеността
Албена Димитрова
тел.: 0879 031 496
e-mail:
iaspps@abv.bg

Източник:
Албена Димитрова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1112