Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
22 Март 11, 18:18 / Автор: Данон-Сердика АД
Започват записванията за “Данониада” 2011
Отборът-победител в турнира се класира за финалите на Международна купа “Данон” и ще играе на “Сантяго Бернабео” в Мадрид през октомври
Започна записването на отборите, които ще участват в четиринадесетото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12 годишна възраст, традиционно организиран от “Данон-Сердика” АД, Министерство на образованието и науката и Български футболен съюз .

Отборите от цялата страна могат да се запишат през интернет на адреса на турнира www.danoniada.bg като право на участие имат всички отбори, съставени от деца до 12 годишна възраст, в това число смесени отбори или отбори изцяло съставени от момичета. Срокът за приемане на заявки за всяка от шестте зони се определя от календара на турнира и е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2011 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Пловдив, Плевен, Бургас, Благоевград, Варна и София.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от шестте зони. Мачовете от първата фаза започват на 16 април в Пловдив и ще се играят в продължение на 1 месец. Първите два отбора от всяка зона се класират за финала на турнира, който ще се проведе в София в началото на месец юни.

По традиция, победителят в „Данониада” ще участва на Международна купа „Данон”, която тази година отново се завръща в Европа и ще се проведе в началото на месец октомври в Мадрид. Българските деца ще имат уникалния шанс да играят на легендарния стадион “Сантяго Бернабео”.

Правилата на срещите са съобразени с възможностите на децата - играе се на половин игрище, а всеки мач е от две полувремена по 15 минути с 5 минути почивка. Отборите се състоят от 8 състезатели – седем полеви и един вратар и шест резервни играча. Разрешени са неограничен брой смени.

Патрон на Международна купа „Данон” и през 2011г. е световноизвестният футболист Зинадин Зидан. Неговата подкрепа за туринра е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Първият турнир „Данониада” е проведен в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. и в него участват повече от 1000 ученически отбора от цялата страна. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на „Данон-Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 година, по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност и през 2011 на финалите в Мадрид , ще се състезават националните отбори на 40 държави, а Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст.

Източник:
http://danoniada.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.151