Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
28 Март 11, 10:39 / Автор: PRates Agency
Само за здравите ли е красотата
„Само здравите ли имат желание и право да бъдат красиви?” Тази тема бе продиктувана от социалната кауза, на която организаторите на „Арена на красотата” отново обръщат внимание.
“Зрящите сме слепи за много неща”, каза г-жа Весела Вацева – президент на „Лайънс Клуб София Витоша” и изясни каузата на „Лайънс клуб” – „Борба със слепотата и помощ на хора с увредено зрение”. Тя потвърди присъствието на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм ( http://www.bubspa.org) по време на националното специализирано изложение „Арена на красотата” (2-4 април). Представителите на БСБСПА ще наблюдават демонстрацията на студенти от медицинския колеж „Йорданка Филаретова” и ще имат готовност да предложат работни места на младите масажисти с увредено зрение.

В студиото беше именно един от тях – Исмаил. Завършил бакалавър и магистър по история, занимаващ се с джудо и програмиране, той решава да изкара 3 годишен курс на обучение за масажист. Младият мъж обясни как загубата за зрението засилва останалите сетива, особено тактилното му усещане. Неговите думи бяха нагледно демонстрирани с репортаж, в който състудентите му се обучаваха на техниките на класическия масаж, а ръководителят им Даниела Манова даде необнадеждаваща информация, че „Едва 50% от завършилите незрящи масажисти се взимат на работа.” Причината? – „Работодателите не желаят да рискуват, когато ги наемат, защото клиентите още не са готови за тях”.

Друго е мнението, обаче, на Мария Георгиева – собственик на салон за красота. Освен, че тя би приела на работа незрящ, дори е пригодила салона си за хора в неравностойно положение. За целта Мария слага двойни врати, специални мивки за измиване на косите, среща затруднения при намирането на рампа, но се справя и с това предизвикателство. „И те имат нужда да бъдат красиви”, заявява тя, която освен собственик на студиотое и фризьор, тази година ще се яви на първия за страната „Конкурс по колористика”, който ще се проведе на 3-ти април в рамките на изложението „Арена на красотата” в Inter Expo Center.

Какви подробности още каза г-жа Вацева и как гостите бяха провокирани от зрителка, може да видите на http://www.bbt.tv/otkroveno_s_eli#video_5405 , „Откровено с Ели” по BBT.

На снимката:

Мария Георгиева
Весела Вацева
водещата Елена Пенчукова
Искаил

За Контакти:

Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd.
0888 86 80 86

Източник:
http://www.arenaofbeauty.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1891