Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

31 Март 11, 07:58 / Автор: Инкотекс Груп
Възраждането на Микроелектрониката. Произвеждаме LED и в България
Ново производство на светодиодни осветителни тела стартира в Ботевград. Инвеститорът е Инкотекс груп - технологичен лидер в Източна Европа. Внедрено е модерно оборудване от водещи производители, ангажирани са висококвалифицирани професионалисти. Новият производствен процес ще е с напълно затворен цикъл - от светодиодния чип до крайния продукт осветителни тела за битово, офисно, улично, парково или индустриално приложение. С разширяването на производството, заводът на Инкотекс ще открие повече от 100 нови работни места и ще се нареди до едни от най-перспективните инвестиционни проекти в България.
Кризата в България все още не е отшумяла, но първите сигнали за началото на процеса на възстановяване са факт. В последните месеци няколко български компании обявиха разширяване на производствените си мощности. Ново производство на светодиодни осветителни тела стартира в Ботевград. Инвеститорът е Инкотекс груп - технологичен лидер в Източна Европа. Внедрено е модерно оборудване от водещи производители, ангажирани са висококвалифицирани професионалисти. Новият производствен процес ще е с напълно затворен цикъл - от светодиодния чип до крайния продукт осветителни тела за битово, офисно, улично, парково или индустриално приложение. С разширяването на производството, заводът на Инкотекс ще открие повече от 100 нови работни места и ще се нареди до едни от най-перспективните инвестиционни проекти в България. След предварителен анализ за изграждане на новия завод е предпочетен Ботевград, заради наличието на квалифициран персонал.

LED осветителните тела намаляват консумацията на енергия с до 90%, оптимизирайки максимално използваната енергия. С тази инвестиция България се превръща в регионален лидер в производството на LED продукти.

Стабилните международни позиции на Инкотекс и дългогодишната фирмена история дават увереност на ръководството на компанията, че ще се справи успешно и с производството в новата сфера на високите технологии. Вицепрезидентът на компанията Пламен Дочев споделя, че производството на светодиодите ще даде свободата да се създават осветителни тела в почти всякакви разновидности и за различни приложения. По този начин крайният потребител ще може да си закупи високотехнологични осветителни тела и то произведени в България.

Официалното отриване на новата производствена линия ще се състой на 01.04.2011 г. от 11:00 ч. в завода на Инкотекс Груп в Индустриална зона "Микроелектроника", Ботевград.

На събитието ще присъстват избрани партньори и клиенти на компанията от страната и чужбина.

За Контакти:02 / 968 6034

Източник: Инкотекс Груп

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5559