Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
31 Март 11, 17:46 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Български деца създадоха част от най-голямата рисунка в света
Световната рисунка ще бъде изложена в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 година. България се представя с картина с големина 10 кв. м. в мозайката от рисунки на всички страни по света
31.03.2011 г.

С подкрепата на ОББ

Фондация „Мадара-България“ и Обединена българска банка наградиха децата, участвали в създаването на най-голямата детска рисунка в света, на специална церемония на 30 март в София. В продължение на два месеца 18 деца от Детската градина към Национален комплекс по култура и италиански лицей на възраст от 4 до 6 години рисуваха своята представа за света и живота върху бялото платно. Представената рисунка ще бъде изпратена в Япония и изложена като част от световната рисунка в Лондон по време на Олимпийските игри през 2012 година.

Проектът „Най-голямата детска рисунка в света“ е инициатива на Earth Identity Project-Япония и обединява деца от различни народи, религии и етноси в една обща рисунка. Проектът започва в Бангладеш през 1996 г. с рисунка на 13000 деца, следват подобни проекти в Тайланд, Китай и Непал, както и в различни части на Япония. Чрез сътрудничество със 163 посолства и 47 префектури в Япония организаторите се надяват да получат творби от различни страни по света.

„Ние вярваме, че когато се свържат рисунките на децата от различни страни – сърцето на хората по света ще възстанови своята цялост. Детската картина е символ на световното единство, послание на мира и пожелание всички деца по света да бъдат завинаги щастливи. Проектът е надеждата, че малките художници ще станат ядрото на бъдещия свят и ще реализират своя идеал“, сподели д-р Стефания Димитрова, Председател на Фондация „Мадара-България“.

Проектът „Най-голямата детска рисунка в света“ се осъществи в България от „Фондация Мадара-България“ с помощта на Обединена българска банка и издателство “Алфа-Омега”. Фондацията проведе и благотворителна кампания за изпращане на минерална вода на японските деца от засегнатите от радиация райони.

За „Фондация Мадара-България“

Фондацията е създадена през 1997 г с идеалната цел да разпространява културата на толерантност и мир. Член е на Планет Сосайъти ЮНЕСКО – мрежа от неправителствени организации, чиято цел е нови проекти за живот под надслов: „Нещо ново вдъхновяващо“. Фондация Мадара има пет основни програми „Мир със себе си“ „Мир с другите“, „Мир с природата“, „Младежки проекти“ и „Жените в науката“.

Допълнителна информация може да получите от:

Стефания Димитрова
Председател на Фондация „Мадара-България“
Моб. тел.: 0878468582
E-mail: foundation_madara@yahoo.com
Web: http://www.madara.bas.bg/index_bg.html

Людмил Каравасилев
Мениджър „PR и спонсорство”
ОББ

Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2199