Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

Вземи в gLOG
04 Април 11, 16:13 / Автор: PR Agency Anettevents
Ежегодна Инвестиционна Среща през май 2011 г. в Дубай, ОАЕ с фокус върху чуждестранни преки инвестиции и международна търговия
В рамките на настоящата си стратегия да разшири връзките си с международни организации, да стимулира международната търговия и сътрудничество, да осигури ново и разнообразно портфолио от инвестиционни възможности, Министерството на външната търговия на Обединените Арабски Емирства организира Ежегодна Инвестиционна Среща, която ще се проведе от 10-ти до 12-ти май 2011 г. в Дубайския Международен Изложбен и Конгресен Център. Целта на Ежегодната Инвестиционна Среща, според подсекретаря на Министерството на външната търговия на ОАЕ Негово Превъзходителство Г-н Абдулла А. Ал Салех, е да се засилят търговските взаимоотношения, да се подновят взаимните бизнес ангажименти и да се възпламенят стратегическите инвестиции от глобални инвеститори към икономиките с висок растеж. Тава уникално и необикновенно инвестиционно фокусирано събитие е подкрепено от WAIPA (Световна асоциация на агенциите, промотиращи инвестиции) и UNCTAD (Конференция за търговия и развитие на ООН).
Основната тема на събитието ще бъде „Инвестиране в нововъзникващи пазари, страни с висок растеж, откриване на възможности в бързорастящи икономически сектори и насърчаване на устойчиво развитие”. Ежегодната Инвестиционна Среща е проектирана като платформа за инвеститори, заинтересовани от реалистични, измерими, устойчиви и дългосрочни инвестиционни възможности в нововъзникващите и развиващите се пазари и икономики, устойчиви на рецесия.

AMI 2011 ще посрещне представители на различни отраслови сектори и ключови ръководители от Европа, Азия и Близкия изток в сектори като: преработваща промишленост, финанси, банково дело и застраховане, свободна зона за управление, туризъм и хотели, градско развитие, възобновяеми енергийни източници, транспортна инфраструктура, агробизнес, здравеопазване, образование, телекомуникации, стоки, борси, недвижими имоти.

Ежегодната Инвестиционна Среща е тридневно индустриално и инвестиционно насочено събитие, целящо насърчаването на международното търговско сътрудничество, предлагайки разнообразен и същевременно много фокусиран набор от средства - изложение за проекти и представяния на компании, конференция за мисловно лидерство, специална среда за B2B, B2G и G2G срещи и министерски и кметски кръгли маси. Всички те са проектирани така, че да превишат нуждите на потенциалните инвеститори и да достигнат до по-широка гама от организатори на проекти.

Конференцията на Ежегодната Инвестиционна Среща ще бъде едно от ключовите събития. Очаква се тя да се превърне в единствената регионална трибуна на световноизвестните индустриалци и ключови заинтересовани страни да споделят своето „ноу-хау”, да разработят иновативни стратегии за надеждно инвестиционно планиране и да изследват възможностите, произтичащи от промяната на световния икономически ред. Тази конференцията ще бъде форум за високопоставени служители, световно известни индустриалци, инвестиционни експерти и водещите финансови източници на власт да дискутират икономическото управление, стратегическата експанзия и устойчивост.

Аудиторията на Ежегодната Инвестиционна Среща ще бъде от цял свят: 15% от Америка, 20% от Европа, 15% от Африка, 22% от Азия, 28% от Средния Изток. Списъкът на участниците се състои от държавни глави, министри, правителствени служители, кметове, най-високите ръководни кадри и заможни хора от 76 участващи държави от цял свят.
Присъстващите на Ежегодната Инвестиционна Среща 2011 ще са институционални, частни и корпоративни инвеститори, търсещи реалистични и надеждни инвестиционни възможности в нововъзникващите пазари и планиращи да взаимодействат директно с ключови ръководители, правителствени служители и преуспели чуждестранни инвеститори от представените страни.

Ерин Бърнет от NBC, Миао Генгшу от Sinotrans и Во Хонг Пхук от Виетнам ще бъдат сред лекторите на Конференцията на Ежегодната Инвестиционна Среща в Дубай. Двумилиардното население на Китай пък ще бъде по-добре представено от всички други с две делегации от обществения и частния сектор от автономния регион на Китай Ningxia Hui, благодарение на неговия вице губернатор Ли Руй, кметът на Yinchuan City – Хао Линхай, Миао Генгшу, президент на Sinotrans и председател на Китайски съвет за инвестиционна промоция и Малкълм Лий, главен икономист в Hampton Court Investment, Хонг Конг.

Негови Величества Во Хонг Пхук, Министър на планирането и инвестициите на Виетнам и Й.Б. Дато’Сри Мустапа Мохамед, Министър на икономическото развитие на Малайзия, са се ангажирали да представят предстоящите плановете за икономическо развитие на страните си и възможността да запазят водещите си позиции в регионалната надпревара за конкурентоспособност.

Гърция и Обединеното Кралсво също ще споделят перспективите си относно как да се изгради наново чуждестранното инвестиционно доверие в местните им пазари и да припомнят стратегии и политики, целящи протекцията на капиталопритежателите и стимулиране на входящите инвестиции в техните икономики.

Подсилвайки привлекателността на Карибите в глобалната надпревара за пазарен дял като топ инвестиционна дестинация, конференцията на Ежегодната Инвестиционна Среща потвърди присъствието на Почетния Хосе Р. Перез-Риера от Отдел за икономическо развитие и търговия на Пуерто Рико и Ерик-Винсент Гулчард, председател и CEO на GRAVITAS Capital Advisors – най-добрата частна акционерна компания със седалище във Вашингтон с над 2 милиарда долара в обръщение.
От Бразилия, една от най-добре представящите се икономики след рецесия и домакин на Световното първенство по футбол 2014 г., ще бъде представена от Негово Превъзходителство Алесандро Тейксейра, Министър на икономическото развитие, промишлеността и търговията, бивш CEO на APEX Бразилия и настоящ президент на WAIPA.

Модератор на дискусиите на конференцията на Ежегодната Инвестиционна Среща и на кръглите маси на министерското ръководство ще бъде изявеният бизнес репортер и изгряваща звезда на NBC Ерин Бърнет.

Интересът към България на организаторите на Ежегодната Инвестиционна Среща доведе до създаване на партньорство с представители на бизнеса в България и възможност всички заинтересовани да се възползват от едно или от всички предложения на срещата: представяне със собствен информационен щанд, участие в брошурата, с която България ще представи заинтересовани български инвеститори, лично участие във всички срещи и work shops по време на събитието с гост-лектори, презентатори, инвеститори, потенциални купувачи и бизнес партньори.

За повече информация: aim.meeting@gmail.com, на вниманието на Анета Недялкова.

За Контакти: PR Agency Anettevents

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1125