Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
04 Април 11, 16:15 / Автор: PRates Agency Ltd.
На изложението ARENA PROFESSIONAL избраха най-добрия колорист на България!
В първият национален конкурс "Колорист на годината", фризьорите се бореха освен за признание и за награден фонд от 3 500 лв.
По време на националното изложение за фризьорство, козметика, маникюр и педикюр, SPA и Wellness - Arena Professional днес се проведоха два конкурса – Третия национален конкурс по СПА масаж и Първия национален конкурс по колористика. За първи път българските фризьори имаха шанса да се явят на подобна проява и да премерят сили с колегите си от цялата страна. Критериите бяха направени така, че коафьорите да не се чувстват притеснени и да покажат уменията си в салонното боядисване – точно така, както обслужват ежедневно клиентите си в салона. За да се запази конфиденциалност през цялото време състезателите бяха скрити от публиката в специално оборудвана зала, имитираща голям салон за красота. Съдиите, които следяха за спазването на критериите, както и членовете на журито също не бяха ясни на кандидат-победителите и на публиката. Съдийската комисия се състоеше от доайените в бранша Тодор Тошев, Красимира Съботинова и Диана Вартанян. Журито също беше в тричленен състав с председател Милка Павлович от Сърбия и членове Мая Оро от Сърбия и Лариса Румянцева от Украйна. Организаторите на Arena Professional ги подбраха след внимателен проучване и отново запази в тайна имената им, за да е гарантирана прозрачност и безпристрастност до края. Състезателната част продължи 5 часа, като през това време зрителите имаха възможност да наблюдават няколко презентации на сцената. Овациите обраха артистичният екип на българската секция на “Френска висша мода във фризьорството Houte Coiffure Francaise* – България в състав Васил Атанасов, Венета Игнатова, Поли Гемеджиева, Магдалена Розберг, Васил Михайлов и Петър Гогов. Те се вдъхновиха от идващата пролет и специално по повод конкурса създадоха спектакълът „Танцът на цветята“. Невероятното шоу, красивите прически и артистичността на екипа оставиха безмълвни зрителите, който след края на спектакълът изпаднаха във възторг и ги аплодираха бурно. Известната телевизионна водеща Мира Добрева беше модератор на конкурса и разказа приказката за Цветята на малката Ида на Ханс Кристиян Андерсен за начало на цветното шоу. Спектакълът „Танцът на цветята“ е осъществен с помощта на L`Oreal Professionnel, а зад него стоят артистичният директор Васил Атанасов, режисьорът Силвестър Силвестров, стилистът Антония Йорданова и гримьорите Валентин Вълов и Бони.

„Този конкурс отваря една нова страница пред българското фризьорство. В 21 век, векът на комуникациите и новите технологии, ние можем да контактуваме по различни начини, но не можем онлайн да участваме на конкурс, ако не сме тук, на живо, на сцената.“, каза Васил Атанасов, който партнираше на Мира като водещ.

Конкурсът за колорист на годината се осъществи благодарение на издателите на списание за салони АРЕНА НА КРАСОТАТА и фирмите, които първи подкрепиха това начинание: L'Oreal Bulgaria, вносител на L'Oreal Professionnel, Ем Джи Бюти продъктс, вносител и дистрибутор на професионалнитe продукти CHI; Matrix България, Лидера Груп и Ар Козметикс.

Елица Радева от салон Polly Style стана Колорист на годината и спечели големите награди от конкурса – парична награда от 1000 лв. и продукти с марка L'Oreal Professionnel на стойност 1000 лв., купа и сертификат за участие. На второ място журито класира Даниела Симеонова, която спечели 700 лв. и продукти с марка CHI на стойност 500 лв., купа и сертификат за участие. Бронзовото място зае Ася Димитрова. Тя си тръгна с купа, сертификат за участие и 300 лв. парична награда.

Тодор Тошев връчи сертификатите на всички участници в конкурса и завърши церемонията с поздравление и призив младите му колеги да се явяват на подобни състезания, защото само там могат да сравнят знания, умения и качества с конкуренцията и да се развият в работата си. „Всичко се прави в интерес на клиентите и това трябва да е най-големия стимул за участие! Клиентите трябва да искат от фризьорите си да се явяват на състезания, за да са сигурни, че получават качествено обслужване и услуга на световно ниво. Вече сме в Европа и вратите са по-отворени от всякога за подобни изяви.“
---------
Докато в залата на състезателите течеше трескава подготовка на сцената имаше няколко демонстрации и презентации на последните тенденции и на най-новите продукти в сектора „Коса“. Презентатора Пламена Иванова от MATRIX България, заедно с Юлияна Алексиева и Камелия Боянова, които са обучаващи за марката представиха 3 визии, постигнати с новата безамонячна боя MATRIX Color Sync. Тодор Чардаков от фирма ЕМ ДЖИ БЮТИ Продъктс, официален вносител за България на FAROUK SYSTEMS и Гено Кайшев, техник на марката за България също презентираха 3 боядисвания и 3 постригвания от колекцията Exposed пролет-лято 2011 с боите на CHI - CHI IONIC PERMANENT SHINE HAIR COLOR, най-новите бои за кичури и цялостна смяна на цвета в една стъпка CHI INFRA и пресите за коса със силиконова нишка CHI SINGLE PASS FLAT IRON.

Екипът на L’Oreal Professionnel представи мъжката серия L’Oreal Professionnel Homme - презентатора Петко Матански от салон ‘’Захир”, Пловдив демонстрира мъжко боядисване с Cover’5.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PRates Agency Ltd.
0888 86 80 86

Източник:
www.arenaofbeauty.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.2418