Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Корпоративна социална отговорност

Вземи в gLOG
04 Април 11, 18:24 / Автор: Корпоративна търговска банка (КТБ)
Корпоративна търговска банка доказва своята социална отговорност към развитието на културата и науката като подкрепя издаването на втори исторически атлас за България
Корпоративна търговска банка (КТБ) подкрепи издаването на първия по рода си атлас за „Българските земи в средновековната арабописмена картографска традиция от IX – XIV в.” на издателска къща „Тангра ТанНакРа”.
Корпоративна търговска банка (КТБ) подкрепи издаването на първия по рода си атлас за „Българските земи в средновековната арабописмена картографска традиция от IX – XIV в.” на издателска къща „Тангра ТанНакРа”. Така за пореден път финансовата институция доказва своята социална отговорност чрез реализацията на проекти за развитието на българската култура и наука. Преди това банката подкрепя издаването на най-подробния досега атлас за мястото на българите в западната европейска картография - „Българските земи в европейската картографска традиция от III-XIX в.”, както и книгата „Българската цивилизация” под общата редакция на проф. Александър Фол.

Идеята за издаването на атлас от стари карти за българските земи в средновековната арабописмена култура се заражда като отговор от породилата се историческа потребност за дооформяне на „източния” картографски сегмент в българската национална култура, заявиха издателите на атласа. Много от включените в атласа карти и планове се публикуват за първи път у нас и проследяват българското присъствие като активен исторически фактор през изследвания период в пряк обмен с хилядолетната култура на Древен Иран и на арабския свят.

Изданието е подготвено със съдействието на държавна агенция „Архиви”, Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, националните библиотеки на Англия, Австрия, Франция, Турция, Иран. Съдействие са оказали и държавната библиотека на Бавария, университетските библиотеки в Болоня, Манчестър, Ерфурт, Лайден, националната библиотека за ръкописи и библиотеката на музея към двореца „Топкапъ Сарай” в Истанбул.

За Контакти:
Дирекция „Корпоративни комуникации”

Източник:
http://www.corpbank.bg/news_300.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147