Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
05 Април 11, 16:45 / Автор: Empower United
Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи
На дискусия в Пловдив, организирана от фондация Empower United, беше официално обявен регламентът на ежегодния конкурс “Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи”.
На дискусия в Пловдив, организирана от фондация Empower United, беше официално обявен регламентът на ежегодния конкурс “Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи”. Критериите и документите за кандидатстване вече са достъпни на сайта на организацията - www.empower.bg. Те са изготвени на базата на получените препоръки от участници в предишното издание на конкурса. Всички кандидати ще получат обратна връзка как да подобрят своя бизнес план, а вторият и третият етап от оценяването ще преминат под формата на интервю с експерти и предприемачи.

В надпреварата през 2011 г. отново могат да се включат български граждани на възраст между 18 и 35 години, а тази година наградният фонд на конкурса, който е в размер на 200 000 лева, ще бъде разпределен между шест проекта за стартиращ бизнес. Най-добрият бизнес план ще получи 50 000 лева, ще бъдат раздадени и още пет награди по 30 000 лева. Предложенията за конкурса се подават на български език и трябва да са оформени в бизнес план. Документи се приемат в периода 01 май – 30 юни 2011 г. Основните критерии, които ще се оценяват от авторитетното жури, са: иновативност, полза за обществото, практичност, качество на екипа и ясен дългосрочен ангажимент за развитие на бизнеса.

Акцент в дейността на фондация Empower United е и организирането на образователни дискусии за обмен на добри практики между млади и утвърдени предприемачи. Събитието в Пловдив под наслов "Какво е необходимо, за да стартираш бизнес?" събра повече от 100 участници – млади предприемачи, студенти, представители на бизнеса в града. Ползотворната дискусия се фокусира върху необходимите условия за старт на успешни бизнес проекти и възможностите за устойчивото им развитие.

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков окуражи младите предприемачи да участват в конкурса за наградите EMPOWER, тъй като освен сериозната награда, той дава възможност да представиш идеите си пред авторитетно жури и да бъдеш прозрачно оценен.

Богатия си бизнес опит откровено споделиха Жюстин Томс, собственик на „ABC Design & Communication” и Диана Мандаджиеви, собственик на мебелна компания „Валинор”. Те се обединиха около мнението, че в България успех се постига с добра идея, малко средства, много труд и амбиция и доза късмет. Жюстин Томс подчерта, че трудностите в бизнеса са неизбежни, но стимулът й да ги преодолява е отговорността към клиентите и екипа, който е изградила. За да постигнеш успех трябва да се развиваш и променяш, всеки ден да учиш нещо ново, допълни тя. Друго задължително условие за младите предприемачи е да игнорират песимизма и да си осигурят подкрепата на хората около себе си.
Следващата дискусия за обмен на добри бизнес практики е на 10 май в София.

Конкурсът "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи" е инициатива на Фондация "Empower United" (www.empower.bg) и е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР). Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Ежегодната Награда EMPOWER се връчва на талантливи млади български предприемачи с иновативно мислене в подкрепа на стартиращи бизнес проекти.

Empower United е нестопанска организация, чиято мисия е да създава възможности за българските граждани и компании да реализират пълния си потенциал. Тя е изключително успешен пример за реализиране на публично-частно партньорство и обединява съмишленици, фокусирани върху най-добрите световни практики и новаторски методи в развитието на лидерските и предприемачески умения и професионалната квалификация за младите хора в България.

За Контакти: Empower United

Източник:
www.empower.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1333