Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

06 Април 11, 13:54 / Автор: Ardency Consulting
Siemens IT Solutions and Services България достави и внедри SAP ERP в Овергаз
Siemens IT Solutions and Services приключи успешно втория етап от внедряването на SAP ERP в „Овергаз Инк.” АД, която е най-голямата частна газова компания и първата в бранша в България, която ще използва SAP ERP.
София, 6 април 2011 г. - Siemens IT Solutions and Services приключи успешно втория етап от внедряването на SAP ERP в „Овергаз Инк.” АД, която е най-голямата частна газова компания и първата в бранша в България, която ще използва SAP ERP.

Внедрената от Siemens IT Solutions and Services България система ще допринесе за оптимизиране на бизнес процесите в Овергаз и нейните пет газоразпределителни компании. Унифицирането на бизнес процесите в компанията и тяхната интеграция в единна система за управление ще помогне на Овергаз да намали разходите си и да повиши ефективността си.

Внедрената ERP система ще автоматизира процесите на краткосрочно и дългосрочно планиране и бюджетиране и процесите свързани с управление на инвестициите по изграждане на мрежата за дистрибуция на природен газ на Овергаз. Новата система, внедрена от Siemens IT Solutions and Services България, ще подобри надеждността на използваните данни, ще оптимизира някои централизирани процеси като Снабдяване, Счетоводство и Контролинг и ще улесни процеса на изготвяне на доклади към Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

„В непрекъснато променящата се бизнес среда, в която Овергаз оперира, оптимизирането на използваните ресурси на компанията е основен фактор за устойчиво развитие на бизнеса. В резултат от проекта, който реализирахме, Овергаз ще повиши възвръщаемостта на инвестициите и ще оптимизира капиталовите разходи и ефективността на активите на компанията,” сподели г-жа Веска Давидова, изпълнителен директор на Siemens IT Solutions and Services България.

Проектът включва доставка и внедряване на SAP ERP и протича в три последователни етапа. В първия етап Siemens IT Solutions and Services разработи модел на бизнес процесите и проект на системата. Вторият успешно завършил етап включва имплементация на модулите за финансово счетоводство и контролинг, управление на материалите и управление на проектите. Внедрената от Siemens IT Solutions and Services система е интегрирана със съществуващите ИТ системи на Овергаз – географска информационна система (GIS), система за управление на връзките с клиентите (CRM) и система за фактуриране (Billing).

„Новата SAP ERP система, която интегрирахме с останалите ни управленски модули, ще ни помогне да подобрим още повече услугите, които предлагаме на клиентите си. Предстои ни работа по третата фаза, която включва внедряването на модули за Интегрирано планиране и Консолидация и се надявам, че тя ще бъде също така успешна”, сподели г-н Петко Йорданов, мениджър „Управление на качеството и корпоративната интегрирана информационна система” в „Овергаз Инк.” АД. Очаква се третият етап да бъде завършен до края на годината.

Екипът на Siemens IT Solutions and Services България има над 100 успешно реализирани SAP проекта в страната. През декември 2010 г. Siemens IT Solutions and Services обяви плановете си за стратегическо партньорство с водещия европейски системен интегратор Atos Origin. Очаква се сделката да бъде финализирана през юли 2011 г., което ще направи новата компания най-големия ИТ доставчик в Европа.

Новата компания ще разработва нови IT решения и ще предлага високотехнологични услуги за множество индустрии, включително енергетика и комунални услуги.

Siemens IT Solutions and Services
Siemens IT Solutions and Services e водещ международен доставчик на комплексни ИТ решения и услуги от един източник – от консултиране и управление на ИТ инфраструктура до системна интеграция. Служителите на Siemens IT Solutions and Services са 32,000, а приходите на компанията възлизат на 4,2 млрд евро.

В България Siemens IT Solutions and Services е представен от над 110 служители. Портфолиото на Siemens IT Solutions and Services включва цялостни IT решения и услуги за организации от обществения и корпоративен сектор като индустрия, енергетика, здравеопазване, финансови услуги и телекомуникации.

Повече информация за Siemens IT Solutions and Services можете да намерите на: http://www.siemens.com/it-solutions

Запазени марки

SAP e регистриранa запазена марка на SAP AG в Германия и няколко други държави. Всички останали марки на продукти и услуги, споменати в материала са запазени марки на съответните компании.

Източник: Ardency Consulting

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118