Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

Вземи в gLOG
12 Април 11, 18:55 / Автор: S Media Team
Космическа одисея в новия брой на сп. BBC Knowledge!
На днешния ден преди 50 години Юрий Гагарин обиколи Земята за първи път и постави началото на пътуването в Космоса! Априлският брой списание BBC Knowledge се завръща към тази голяма стъпка за човечеството! Едно невероятно пътешествие из необятната Вселена, в което ексклузивно Бъз Олдрин предлага своята визия за покоряване на Космоса. Защо Стори Мъсгрейв смята, че космонавтиката няма бъдеще и още: за илюзиите, за харизматичната личност за Линкълн и още много забавни и познавателни материали в новия брой на BBC Knowledge!
Космическа одисея – навършиха се 50 години от първия полет на човек в орбита!

Априлският брой на списанието се връща към началото на пътуването до звездите!

На 12 април, преди 50 години, Юрий Гагарин обиколи Земята за първи път и постави началото на пътуването в Космоса. В своя нов брой списание BBC Knowledge се завръща към тази голяма стъпка за човечеството в едно невероятно пътешествие из необятната Вселена.

Ексклузивно! Главният редактор на списание BBC Knowledge – Христо Димитров, се срещна с Бъз Олдрин. Астронавтът, известен още като втория човек, стъпил на Луната след Нийл Армстронг, има огромен опит в НАСА и твърди, че покоряването на Космоса трябва да започне със „сухи тренировки” на роботи. Защо смята така и какво го прави убеден природозащитник –само в новия брой на BBC Knowledge!

Не пропускайте –изпълнения с емоции разказ за живота и работата на астронавта на НАСА – Стори Мъсгрейв. Той е единственият човек в света, изпълнявал мисии и на петте космически совалки, а биографията му включва над 53 денонощия в Космоса и над 26 часа в открито пространство! Защо смята, че космонавтиката няма бъдеще и защо извънземните няма никога да дойдат на Земята – само в новия брой на списание BBC Knowledge.

Космически предизвикателства – нужно ли е да си специално подготвен, за да превърнеш Космоса от мечта в професия? У нас има инициатива, която подава ръка на младите хора да поемат по пътя към звездите, а сп. BBC Knowledge разказва за това!

И още...

Просто илюзия - да видиш не означава задължително да повярваш! В априлския брой изследваме научно как илюзиите ни подвеждат и разкриваме тайните на магически номера.

Линкълн, САЩ и света - на 15 април 1865 г. 16-ият президент на САЩ е убит. Неговото въздействие се чувства и до днес, но с какво Линкълн продължава да бъде една от най-влиятелните личности, които историята познава?

За и против мръсотията? Светът се е вманиачил на тема хигиена, но в същото време е обхванат от свирепи алергични епидемии. Списание BBC Knowledge разкрива има ли връзка между двете явления!

Джейн Гудол – една от най-известните природозащитнички в света настоява, че не бива да губим надежда за спасението на дивата природа, а уникални фотографии от дъждовните гори в Канада разкриват живота там.

Свещен за християни, евреи и мюсюлмани, Йерусалим е град с жестоко минало и неясно бъдеще. Как се е превърнал в свещено място и защо хиляди години е бил сцена на насилие?

BBC Knowledge България съчетава най-доброто от предаванията на BBC за наука, история и природа. Интересните и авторитетни статии за наука и технологии са поднесени по забавен и интригуващ начин и са достъпни както за изследователите, така и за широката публика. Материалите, написани от експерти и илюстрирани със спиращи дъха фотографии, характеризират списанието на любопитния ум.

В България ВВС Knowledge се издава от S Media Team – партньор на BBC за България, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Албания. Портфолиото на издателя включва престижни издания като BBC TopGear, BBC Good Food, F1 Racing, HELLO!, Yachting&Lifestyle, Prime_Time, Motor Show и Speed-Press.

За повече информация:

Димитрина Шишкова
S Media Team
Marketing & Communications
+359 2 400 6666
+359 884 561 140
E: d.shishkova@smediateam.com

Източник:
S Media Team

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0367