СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

12 Април 11, 19:00 / Автор: AMI Communications
Уеб принтерите на НР ще поддържат Google Cloud Print
12.04.2011 г. - НР обяви, че потребителите на Google Cloud Print могат да отпечатват съдържание на всеки уеб принтер на НР от всяко приложение, поддържащо Google Cloud Print, от всеки компютър или смартфон. Портфолиото на НР от принтери, използващи облака за домашна и бизнес употреба са първите, които поддържат Google Cloud Print без допълнителни настройки.
Лесен и сигурен печат от приложенията на Google без нуждата от компютър или драйвър

Комбинацията между Google Cloud Print и уеб принтерите на HP прави печата от всяко уеб, мобилно или настолно приложение, което поддържа Google Cloud Print по-интуитивно, достъпно и полезно, като елиминира нуждата от драйвър или връзка между компютъра и принтера. Приложенията, които в момента поддържат Google Cloud Print са Gmail for Mobile, Google Docs for Mobile и Chrome OS, а скоро ще започнат да се предлагат и приложения на трети страни.

„Да направим възможно за нашите потребители да печатат, където и както искат, е основен приоритет за НР,“ каза Стефан Нигро, старши вицепрезидент „Решения за печат“,(IPG) в HP. “С принтерите с ePrint технология вие можете да получите най-доброто цялостно изживяване от печата през Google Cloud Print”.

Потребителите просто трябва да добавят уникалния имейл адрес на техния уеб принтер с ePrint технология Photosmart, OfficeJet или LaserJet Pro към техния акаунт в Google. Това ще им даде възможността да печатат лесно и сигурно от приложенията на Google на избрания HP принтер.

„Потребителите бързо преминават към уеб и мобилни приложения и Google Cloud Print предлага всичко необходимо за печат в тези приложения,“ каза Майк Язайери, директор „Управление на продукти“ в Google. “Ние се радваме, че НР представи първите уеб принтери, които използват облака. Наистина печатът от облакa е възможен от всеки принтер, който е свързан с компютър, но потребителите могат да постигнат много повече от интуитивното преживяване като печатат директно на уеб принтер.“

Пълен списък с принтерите на НР, които са съвместими с Google Cloud Print, и повече информация за технологията HP ePrint ще намерите тук:

За HP
HP създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света НР предлага обширно портфолио в областта на печата, хардуера, софтуера, услугите и IT инфраструктура, което разрешава проблемите на потребителите.

Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на

За Контакти: