Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Медии

Вземи в gLOG
13 Април 11, 08:42 / Автор: MediaPro Entertainment
Mеждународна продуцентска компания MediaPro Entertainment представи за първи път дейността си у нас
На 12-ти април 2011 г., вторник, MediaPro Entertainment направи своето първо представяне пред българските медии. Компанията стъпи на нашия пазар в края на 2010 г. и екипът й, който вече се състои от над 160 човека, работи по редица локални и интернационални проекти.
На 12-ти април 2011 г., вторник, MediaPro Entertainment направи своето първо представяне пред българските медии. Компанията стъпи на нашия пазар в края на 2010 г. и екипът й, който вече се състои от над 160 човека, работи по редица локални и интернационални проекти.

MediaPro Entertainment е водеща продуцентска компания в Централна и Източна Европа и през 2009 г. е придобита от Central European Media Enterprises (CME), настоящ собственик на bTV Media Group.

MediaPro Entertainment е основен производител на местните филми, сериали и забавни програми за водещите телевизионни станции на CME в Централна и Източна Европа, както и на едни от най-успешните локални кино проекти. Продукцията й се основава на богат архив от сценарии и формати и на множеството талантливи писатели и режисьори, които произвеждат нови продукции, подходящи за местния пазар. 

„Компанията предлага стабилност и същевременно е много модерна и гъвкава. Съвременният зрител е все по-изискващ , сравняващ и критичен към това, което гледа на екран. Затова индивидуалният и креативен подход към всеки отделен проект е от съществено значение за това как той ще бъде възприет и оценен. Предизвикателството пред MediaPro Entertainment е да предложи на българския пазар най-новите продукционни модели, както и уникални продукти, отговорящи на високите очаквания на зрителите” – сподели изпълнителният директор на компанията, г-н Мирослав Янев. 

Освен в реализирането на телевизионни продукции, екипът на MediaPro Entertainment има над 10 годишен опит и в заснемането на рекламни и музикални клипове и в продуцирането на концерти и събития. Това се дължи на факта, че след стъпването си на българския пазар компанията присъединява продукционния екип на bTV, воден от Бранко Салич, който заема поста Ръководител “Продукционно обслужване” в MediaPro Entertainment. 

“Survivor” 1,2,3,4, “Music Idol” 1,2,3, “Dancing Stars” 1,2, “България търси талант”, “Размяна на съпруги”, телевизионният сериал „Тя и той”- това са само малка част от форматите, които екипът е реализирал през годините. 

Днес MediaPro Entertainment осигурява продукцията на един от най-нашумелите праймтаймови формати “Lord of the Chefs”, както и на други актуални предавания като „bTV Новините”, “Шоуто на Слави”, “Комиците”, “Нека говорят … с Росен Петров”, “Модерно”, “Код: Криминално”, “Сеизмограф”, “Хрътките”. 

Уникалното за компанията в България е вътрешната агенция за менажиране на таланти и кастинг. Тя следва утвърдени международни модели за развитие на известни лица, както и за налагането на нови. За първи път у нас процесът на менажиране на таланти ще бъде застъпен в цялостното и поетапно развитие на всеки нов телевизионен проект. 

MediaPro Entertainment разполага с един от най-големите филмови комплекси в Централна и Източна Европа-BUFTEA, базиран в Букурещ. 19 напълно оборудвани филмови и ТВ студия, над 400 декара площ и над 30 000 костюма от всички исторически епохи-това е малка част от уникалното оборудване на комплекса. 

За реализацията на авторски проекти на междунродния пазар се грижи MediaPro Distribution, неизменна част от MediaPro Entertainment, която заема място на водеща разпространителска компания в Източна Европа.

Бележки до редакторите:
Central European Media Enterprises: CME е водещата вертикално интегрирана медийна компания в Централна и Източна Европа. Тя е основана от Роналд Лаудер през 1994 г. и заедно с местните си партньори управлява TV Nova, Nova Sport, Nova Cinema и MTV в Чешката република, PRO TV, PRO TV International, ACASA, PRO CINEMA, Sport.ro и MTV Romania в Румъния, TV Markiza, Nova Sport, Television Doma и MTV в Словакия, POP TV, Kanal A и TV Pika в Словения, NOVA TV в Хърватия и bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, RING.BG, bTV Radio Group и bTV Web, както и международната продуцентска компания - MediaPro Entertainment - в България.

За повече информация:

MediaPro Entertainment: Стела Ерера; stella.erera@mpe.bg; M: +359 889 23 18 50

Източник:
MediaPro Entertainment

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2668