Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

19 Април 11, 19:16 / Автор: Siemens IT Solutions and Services
Siemens IT Solutions and Services инвестира в изграждането на глобална мрежа от центрове за управление на данни
Siemens IT Solutions and Services обяви, че ще фокусира усилия и ресурси в предоставяне на надеждни и сигурни аутсорсинг и „cloud computing” услуги от 6 глобални дейта центъра.
София, 18 април 2011 г. - Siemens IT Solutions and Services обяви, че ще фокусира усилия и ресурси в предоставяне на надеждни и сигурни аутсорсинг и „cloud computing” услуги от 6 глобални дейта центъра.

На международна аутсорсинг конференция в София на 20 април 2011 г., Siemens IT Solutions and Services ще представи плановете си за развитие на аутсорсинг услуги и „cloud computing” чрез развитие на глобална мрежа от дейта центрове, поддържащи процеси и ИТ приложения на клиентите на компанията.

Като резултат от непрекъснато увеличаващото се количество данни, което организациите в обществения и корпоративен сектори генерират, бързото темпо на развитие на компютърните технологии и увеличаващите се разходите за енергия, Siemens IT Solutions and Services създаде клъстер от глобални и регионални дейта центрове.

Центровете за управление на данни на Siemens IT Solutions and Services разполагат с около 21 000 сървъра и капацитет от 2 000 терабайта. Само през 2010 година Siemens IT Solutions and Services пусна в екслоатация два мощни центъра за управление на данни – във Виена и Брюксел. Освен шест глобални дейта центъра на обща площ от 4 000 кв. м, Siemens IT Solutions and Services инвестира и в изграждането на 72 регионални центъра в 20 страни.

Шестте глобални центъра за управление на данни са в Чикаго, Мадрид, Мюнхен, Пекин, Сингапур и Виена, където е и най-новият дейта център на Siemens IT Solutions and Services. Центърът за управление на данни във Виена, който работи от юни 2010 г. с инвестирани в него над 15 милиона евро, обслужва 230 клиента и поддържа 37 000 SAP потребители, 350 SAP системи, 650 бази данни и 3 000 сървъра.

"Siemens разполага с дългогодишен опит в управлението на високопроизводителни дейта центрове и управлението на сложни аутсорсинг проекти. Не случайно днес Siemens IT Solutions and Services e сред водещите доставчици на аутсорсинг услуги в Централна и Източна Европа. Дълбоката секторна компетентност и индивидуалните решения, които предоставяме, заедно с най-новите технологии на дейта центъра ни във Виена, носят конкурентно предимство на нашите клиенти,” сподели г-н Юрай Хупка, Директор „Аутсорсинг проекти” в Siemens IT Solutions and Services за Централна и Източна Европа.

Г-н Хупка ще бъде в България на 20 април 2011 г., за да вземе участие в конференцията посветена на бъдещето на аутсорсинг услугите в България.

Центърът за управление на данни във Виена е един от най-модерните в света. Той разполага с няколко нива на сигурност и иновативна система, която гарантира енергийна ефективност и устойчивост на процесите.

Системата за сигурност включва контролен център и достъп до ИТ помещенията чрез преходни коридори с биометрична защита, които позволяват достъп само след разпознаване на лице в комбинация с безконтактна проверка на самоличността.

---------

Центърът за управление на данни във Виена е със захранване без прекъсване, което се гарантира от две самостоятелни 20kV системи, два трансформатора, които са взаимнозаменяеми, всеки с капацитет 1,600 kVA и две разположени на разстояние непрекъсваеми токови устройства (UPS).

Дейта центърът във Виена е енергийно ефикасен благодарение на оптимизираните ИТ оборудване и охладителни системи, които водят до нисък обем на загубена енергия. Центърът за управление на данни работи при висока стайна температура (27 градуса), като всяко увеличаване на стайната температура с 1 градус води до допълнително енергийно спестяване от около 3 %.

Siemens IT Solutions and Services
Siemens IT Solutions and Services e водещ международен доставчик на комплексни ИТ решения и услуги от един източник – от консултиране и управление на ИТ инфраструктура до системна интеграция. Служителите на Siemens IT Solutions and Services са 32,000, а приходите на компанията възлизат на 4,2 млрд евро.
В България Siemens IT Solutions and Services е представен от над 110 служители. Портфолиото на Siemens IT Solutions and Services включва цялостни IT решения и услуги за организации от обществения и корпоративен сектор като индустрия, енергетика, здравеопазване, финансови услуги и телекомуникации.

Повече информация за Siemens IT Solutions and Services можете да намерите на: http://www.siemens.com/it-solutions

Източник:
Siemens IT Solutions and Services

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5134