Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
28 Април 11, 09:38 / Автор: SOS Детски селища България
Изложбата „Аз съм от значение” в Нов български университет
Фотоизложбата е резултат от конкурс, който беше организиран в рамките на кампанията „Аз съм от значение”, част от проекта „Подкрепа при напускане на грижата” на SOS Детски селища България.
Фотоизложбата е резултат от конкурс, който беше организиран в рамките на кампанията „Аз съм от значение”, част от проекта „Подкрепа при напускане на грижата” на SOS Детски селища България. Кампанията „Аз съм от значение” има за цел да провокира в обществото ни дискусия за съдбата на младежите, които напускат системата за грижа извън родното семейство поради навършване на пълнолетие, както и да фокусира вниманието на отговорните институции върху този проблем.

Участие във фотоконкурса „Аз съм от значение” взеха над 40 младежи, на които предстои да напуснат различни форми на грижа. За целта на самия конкурс бяха организирани и обучителни семинари по фотография в градовете София, Велико Търново и Стара Загора, в които на добра воля се включиха фотографи, фотожурналисти и студенти по фотография от Нов български университет. В рамките на семинарите, младежите имаха възможност да направят снимки, с които изразиха своята представа за процеса на напускане на грижата, както и какво е от значение за тях, за да се реализират успешно.

Най-добрите снимки бяха отличени през декември 2010 г., а всички материали ще послужат за съставяне на препоръки за промени в законодателството, касаещи необходимостта от продължаваща грижа.

Посланията на младежите можете да разгледате от 27 април до 18 май 2011 г. в сградата на Нов български университет, първи корпус, пети етаж.

АЗ СЪМ ОТ ЗНАЧЕНИЕ

Кампанията „Аз съм от значение” стартира официално през август 2010 г. и продължава активно през 2011 г. Кампанията цели да провокира в обществото ни дискусия за съдбата на младежите, които напускат грижа поради навършване на пълнолетие, както и да фокусира вниманието на отговорните институции върху този проблем. По данни на Държавната агенция за закрила на детето само през 2009 година повече от 450 младежи на 18 години са напуснали различните форми на грижа извън родното семейство – специализирани институции, центрове за настаняване от семеен тип, приемна грижа. У нас, в системата за грижа извън родното семейство, се отглеждат близо 7 000 деца.

Повече за кампанията можете да научите на http://sled18.sosbg.org

Източник:
http://sled18.sosbg.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1272