Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

29 Април 11, 22:54 / Автор: Агенция НОА ООД
Roca придобива руската фирма Акватон
През 2010 г., компанията придоби и Угракерам ООО, фирма специализирана в производството и търговията със санитарен порцелан
• През 2010 г., компанията придоби и Угракерам ООО, фирма специализирана в производството и търговията със санитарен порцелан

Барселона, 28 април 2011 г.- Roca придоби Акватон, водещата руска компания за мебели за обзавеждане за баня. Това е важна стъпка в затвърждаването на позицията на Roca на този стратегически важен пазар и в същото време, за подсилване на лидерската й позиция в световен мащаб.

Акватон е еталон в сектора за произвоство на мебели за баня на руския пазар с приблизителен пазарен дял от 15%. Заводът на компанията, в който работят 550 човека и се произвеждат мебели за банята и умивалници от нови технологични материали, се намира в град Давидово, само на 100 км от Москва.

С тази нова придобивка, Roca възнамерява да задоволи нарасващото вътрешно търсене на руския пазар, както и това в Общността на независимите държави (ОНД), породено от силния икономически растеж, който се предполага, че ще продължи и през идните години.

Откакто за пръв път стъпи на този пазар в началото на 90-те, Roca доказва своята вяра в потенциала за растеж в тази държава като засилва пазарното си присъствие, за да се превърне в лидер в сектора за баня в Русия.

В тази връзка, през 2010 г., Roca купува фирмата Угракерам ООО, специализирана в производството и търговията на санитарен порцелан. Така, Roca притежава фабриката за санитарен порцелан с най-голям производствен капацитет в Руската федерация. Фабриката, която се намира в град Калуга, на 200 км от Москва, заедно с фабриката в Тосно, на 50 км от Санкт Петербург и фабриките в Чебоксари и Новочебоксарск представляват сериозното индустриално присъствие на Roca в тази страна.

През юни 2011 г., Roca планира да открие шеста фабрика, която ще бъде специализирана в производството на акрилни вани.

Roca в Русия

Roca e лидер на руския пазар за банята и освен това е първата по инвестиции испанска компания.

С последната си придобивка, Roca вече притежава пет производствени фабрики в Русия и е работодател на общо над 2500 служители.

За Roca

Roca е световен лидер в създаването, дизайна производството и търговията на продукти за банята. Понастоящем, има 71 производствени центрове и присъства в над 135 страни на пет континента.

За Контакти:

Мария Иванова
m.ivanova@noapr-bg.com

Източник:
www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0575