Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
03 Май 11, 19:04 / Автор: AMI Communications
Visa Европа инвестира по 100 милиона евро на година в обединението на електронните разплащания и технологиите
София, 03.05.2011 г. - Visa Европа обяви пред своите банки членове планове, според които ще инвестира по 100 милиона евро на година. С тези инвестиции компанията иска да обедини картовите разплащания с мобилните технологии и електронната търговия, и по този начин да продължи своето развитие.
 - Мобилните разплащания и електронната търговия ще се превърнат в основните начини за плащане

- Visa Европа регистрира двуцифрен ръст през първото тримесечие от годината

София, 03.05.2011 г. - Visa Европа обяви пред своите банки членове планове, според които ще инвестира по 100 милиона евро на година. С тези инвестиции компанията иска да обедини картовите разплащания с мобилните технологии и електронната търговия, и по този начин да продължи своето развитие.

Говорейки пред банките членове, Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа каза: „В момента наблюдаваме двуцифрен ръст на плащанията с карти Visa в Европа, който се дължи главно на повишената употреба на дебитни карти. Ние ще поддържаме този ръст през следващите години, като продължим да изместваме парите в брой с електронните разплащания. В днешната обстановка можем да очакваме бързото навлизане на безконтактните и мобилните разплащания, и дори още по-голямо развитие на електронната търговия.

За да се възползва от тази възможност Visa Европа ще инвестира по 100 милиона евро на година в европейската платежна система. Първите резултати от тази инвестиция ще се видят в комерсиалното стартирането на няколко проекта за мобилни разплащания до края на 2011 година. Веднага след въвеждането на мобилни разплащания ще предложим и ново решение за електронна търговия, което ще бъде най-удобният и сигурен начин за разплащане до момента“, добави Айлиф.

Visa Европа обяви, че продължава да се развива с двуцифрен ръст и през 2011 година. Броят на транзакциите, направени през първото тримесечие на годината, е с 22,6% по-голям спрямо същия период на миналата година, а общият ръст на компанията до момента е 10,6% спрямо 2010 година.

Отчетените резултати продължават тенденцията за растеж, която Visa Европа обяви при представянето на годишните си бизнес резултати за 2010 година през месец януари тази година. Тогава компанията обяви и, че е изразходвала 1 милиард евро за развитие на технологиите за електронни разплащания за периода от 2004 година до сега.

С инвестицията от 1 милиард евро, Visa Европа изгради своята система за обработване на транзакциите. Така компанията осигури най-надеждната и сигурна система за разплащания в Европа, която е и най-бързата. Освен това именно от тази инвестиция е директно финансирано въвеждането на чип картите в Европа, развитието на безконтактните и мобилните разплащания, електронната търговия, както и решенията за управление на риска.

Visa Европа вече ще инвестира по 100 милиона евро на година, за да стартира напълно работещи мобилни разплащания и своето ново решение за електронна търговия.

Питър Айлиф добави: „Само за 10 години ние успяхме да развием електронните разплащания от само 1 евро на всеки 18 похарчени от потребителите в Европа с карта Visa до 1 на всеки 8 евро. Днес ние се ангажираме да ускорим това изместване на парите в брой, като за целта ще пуснем нови начини за разплащане на пазара. Те ще предлагат истинско обединяване на електронните плащания и технологиите за мобилни устройства и електронна търговия.“

За Visa Eвропа
В Европа има над 427 милиона дебитни, кредитни и карти за бизнеса Visа. За период от 12 месеца до края на декември 2010 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1,6 трилиона евро. 12,5% от общия потребителски разход направен на мястото на покупката в Европа е извършен с карти Visa, а повече от 70% от него е направен с дебитни карти Visa.

Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите 4 000 европейски банки членове. През октомври 2007 г. Visa Европа стана независима от новото, опериращо в глобален мащаб дружество Visa Inc., придобивайки изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Като силно ангажирана Европейска платежна система тя е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на Европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно, и да постигне целта на Европейската Комисия да създаде един истински вътрешен пазар за плащания.

Visa се радва на ненадминат брой места за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 200 страни.

За повече информация:
www.visabg.com / www.visaeurope.com

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за Visa Европа,
т: 02 989 51 15, 0885 769 556 и @: martin.maev@amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.123