СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

03 Май 11, 23:14 / Автор: AMI Communications
LG CINEMA 3D ПОСТАВИ НОВИ РЕКОРДИ ПРИ ДЕБЮТА СИ В LE GRAND PALAIS В ПАРИЖ
София, 03.05.11 г. – LG Electronics направи грандиозно шоу на 21 април във Франция, с което отбеляза световния дебют на своята серия Cinema 3D телевизори, използващи ново поколение 3D технология. Cinema 3D портфолиото беше представено в България два дни преди световната му премиера.
LG представи ново поколение 3D телевизори във френска дворцова атмосфера

Световната премиера на Cinema 3D се проведе във великолепния Le Grand Palais в Париж пред 1 500 гости, които усетиха качествата на новата технология. Cinema 3D на LG е първата 3D технология със сертификат за картина без трептене. Освен това тя предлага по-леки очила без батерии, по-ярка картина и по-широк ъгъл на гледане, което от своя страна прави възможно гледането на 3D изображения от повече хора и от повече позиции пред телевизора. Съчетанието на тези функции прави Cinema 3D подходящ за забавление с 3D телевизия в обкръжението на семейство или приятели.

„Когато става въпрос за гледане на 3D картина за по-дълго време и при по-голям комфорт, Cinema 3D е идеалният избор”, каза Кюнг-хуун Бюн, изпълнителен вицепрезидент и ръководител „Международни продажби и маркетинг“, LG Electronics Home Entertainment. “Нямаме търпение да покажем колко съвършени са нашите нови 3D телевизори и защо сме толкова убедени, че тази технология ще се превърне в новия стандарт за цялата индустрия.”

Около 1 500 гости от цяла Европа и други региони се събраха в Париж, за прожекцията на новия 3D филм „Рио”, която се проведе на голям 27 х 11 м екран. В същата нощ бяха поставени два нови рекорда – за най-многобройна аудитория гледала 3D филм и за най-голям 3D екран в света. И двата бяха включени в „Книгата за рекорди на Гинес“, веднага след края на събитието. Сред знаменитостите, присъствали на премиерата, бяха актрисите Софи Марсо и Исабел Джордано, и филмовият режисьор Клод Льолуш.

„Има естествена връзка между Cinema 3D и забавлението като цяло”, каза Бюн. „Затова ще представим Cinema 3D и на филмовия фестивал в Кан следващия месец. Тази по-широка кампания ще ни позволи да общуваме директно с хората и да демонстрираме развитието на 3D технологиите.”

Cinema 3D стъпва на пазар, който първоначално приемаше 3D технологиите с бавни темпове, но изглежда потребителите вече са готови за бързо усвояване през 2011 година. Докато през миналата година почти всички модели 3D телевизори бяха от типа с очила с активен затвор (shutter glasses), серията на LG Cinema 3D използва пасивна поляризираща технология (Film Patterned Retarder). Именно тази технология преодолява много от недостатъците на предишното поколение 3D телевизори. Cinema 3D работи с помощта на специален поляризиран слой, нанесен директно върху екрана, който разделя картината на няколко изображения. Всяко изображение е насочено към лявото или към дясното око. Впоследствие изображенията се събират от Cinema 3D очилата, които са създадени, за да обработят всеки кадър. Така се формира невероятно гладка картина без трептене, както посочва сертификатът от европейските агенции за определяне на качеството Intertek и TÜV. Осен това, по този начин се получава по-малко преплитане на изображения и размазване, което се наблюдава при обикновената 3D технология.

Очилата Cinema 3D нямат никакви електрически и подвижни части, което позволява тегло от 16 грама и ги прави удобни за носене дори за по-дълги периоди от време. Само за 10 долара за чифт, вече е възможно цялото семейство или група приятели да се наслаждават на 3D вкъщи. Това основно предимство беше подчертано на наскоро проведеното шоу на Националната асоциация на радио и телевизионните оператори (National Association of Broadcasters) в Лас Вегас, САЩ, където режисьорът на „Аватар” Джеймс Камерън изказа мнение, че по-достъпните и леки поляризирани очила трябва да се превърнат в стандарт за 3D телевизията. Според него това е начинът тя да бъде масово приета от потребителите. На милионите хора, които носят очила с диоптър, LG предлага идеално решение - удобни клипсове, които 3D телевизорите от типа shutter glasses не можеха да предложат заради размера и сложността им.

Характеристики на серията Cinema 3D:

- Cinema 3D
- Картина без трептене (Intertek / TÜV Certified)
- Леки и удобни очила
- Light Boost
- Широк ъгъл на гледнане
- Конвертиране на съдържание от 2D до 3D
- Smart TV
- LED Plus
- Micro Pixel Control
- TruMotion 200Hz (LW6500) / TruMotion 100Hz (LW5700, LW5500, LW4500)
- DNLA/Wi-Fi (готовност)
- DivX HD Plus
- Smart Energy Saving Plus
- Clear Voice II
- AV Mode II

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company е сред водещите световни производители на плоскоекранни екрани, аудио и видео системи за индивидуална и професионална употреба. Продуктовите линии на LG включват LCD и плазмени телевизори, системи за домашно кино, Blu-ray плеъри, аудио и видео системи, плазмени екрани и др. Еднвоременно с мултифункционалните възможности на устройствата, от компанията се фокусират и върху стилния дизайн на продуктите, както и върху въвеждането на технологични иновации, за да подобрят забавлението и изживяването за потребителите.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics