Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
04 Май 11, 20:46 / Автор: AMI Communications
LG OPTIMUS 2X ПОСТАВЯ СВЕТОВЕН РЕКОРД
София, 04.05.2011 г. - Смартфонът LG Optimus 2X е вписан в Книгата на рекордите на „Гинес“ като първия мобилен телефон с двуядрен процесор в света. Това технологично нововъведение дава на LG Optimus 2X по-голяма производителност и изключителни възможности за мултимедийно забавление.
Мощният и изключително бърз телефон на LG е обявен за първия в света двуядрен смартфон в Книгата на рекордите на “Гинес”

София, 04.05.2011 г. - Смартфонът LG Optimus 2X е вписан в Книгата на рекордите на „Гинес“ като първия мобилен телефон с двуядрен процесор в света. Това технологично нововъведение дава на LG Optimus 2X по-голяма производителност и изключителни възможности за мултимедийно забавление.

“Наистина е вълнуващо да разберем, че LG Optimus 2X е официално признат за първия в света двуядрен смартфон в престижната класация на „Гинес“ за световни рекорди. LG Optimus 2X постави началото на нова „двуядрена” ера в света на смартфоните с безпрецедентно високата си скорост и производителност. В комбинация с други уникални характеристики като споделяне на съдържанието чрез HDMI, LG Optimus 2X се позиционира като водещ Android смартфон”, каза Джонг-сеок Парк, главен изпълнителен директор и президент на LG Mobile Communications Company.

Франк Фоли, вицепрезидент на Световните рекорди на „Гинес“ споделя: „От Световните рекорди на „Гинес“ с радост даваме това ново отличие и поздравяваме LG Optimus 2X за постижението в бързо развиващия се свят на технологиите.”

LG представя LG Optimus 2X за първи път през декември 2010 г. Премиерата му е по време на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас през януари тази година. През същия месец телефонът е представен и в Корея, като изпреварва всички свои конкуренти на пазара, а постепенно е лансиран и на други ключови пазари. В момента LG Optimus 2X се предлага в Северна Америка , Европа и Азия, като през месец май ще е наличен и в Латинска Америка.

LG Optimus 2X: Бързо и мощно двуядрено смартфон преживяване
Смартфонът е базиран на 1 GHz двуядрен процесор NVIDIA Tegra 2 и има по-ниска консумация на енергия и по-добра производителност при възпроизвеждане на видео и аудио съдържание в сравнение с едноядрените процесори, които работят със същата скорост. По този начин потребителите могат да се наслаждават на по-бързо сърфиране в уеб пространството, по-гладко забавление с игри, моментална реакция при допир на сензорния дисплей и безупречна работа с няколко приложения едновременно.

Освен запис и възпроизвеждане на видео във формат 1080p HD, LG Optimus 2X предлага възможности за работа с HD и Flash съдържание, също като при работа с компютър. Устройството е оптимизирано за лесно свързване и споделяне. Функцията HDMI mirroring позволява видео съдържанието от телефона да се наблюдава на широкоекранни (full HD) телевизори или монитори чрез връзка само с един кабел. В същото време DLNA свързаността осигурява лесно безжично споделяне на съдържание между LG Optimus 2X и други DLNA съвместими устройства.

Благодарение на функцията HDMI mirroring и жиро сензора потребителите могат да играят игри директно на голям екран, като този на личния компютър или телевизор за по-пълно гейминг изживяване.

С живите си графики LG Optimus 2X осигурява преживяване като от съвременните гейминг конзоли. Телефонът разполага и с предна камера, слот за microSD карта, microUSB свързаност и 1500mAh батерия.

Основни спецификации на LG Optimus 2X:

- 4-инчов WVGA екран
- 8GB вградена памет (със слот за външна памет до 32GB)
- 1500 mAh батерия
- 8-мегапикселова задна камера и 1,3-мегапикселова предна камера
- HDMI mirroring
- Възпроизвеждане и запис на видео във формат 1080p MPEG-4/H.264
- Налични Google Voice Search™ , Google Voice Action™, Google Goggles™, Google Shopper™, Google Maps™

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. За повече информация:
www.lg.com

За Световните рекорди на Гинес
Световните рекорди на Гинес е световно призната организация за рекордни постижения. Публикуван за първи път през 1955 г., годишникът Книга на рекордите на Гинес излиза в повече от 100 страни на 25 езика и е една от най-продаваните книги на всички времена с повече от 3 милиона копия, продадени годишно в целия свят. Книгата на рекордите на Гинес отбеляза своето 50-то годишно издание през 2004 г., година след продажбата на 100 милионното си копие. Световните рекорди на Гинес публикуват ежегодно геймърско издание: книга на рекордите, посветена изцяло на компютърните игри и най-високите постижения в тази област.

За Контакти:

Мартин Маев, AMI Communications за LG Electronics
т: 02 989 51 15, 0885 769 556, @: martin.maev (at) amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.766