Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

09 Май 11, 20:31 / Автор: AMI Communications
LG обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2011 година
Сеул, 27.04.2011 г. – LG Electronics обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на годината. Те показват значително възстановяване на печалбата на компанията.
Сеул, 27.04.2011 г. – LG Electronics обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на годината. Те показват значително възстановяване на печалбата на компанията. По-голямата оперативна печалба е в следствие на успешните усилия за намаляване на разходите и стабилното представяне на всички четири бизнес групи на LG. Компанията очаква да постигне по-голям ръст до края на годината, чрез пускането на редица стратегически продукти - като телевизорите Cinema 3D, които използват пасивна поляризираща технология (Film Patterned Retarder) и смартфоните под марката LG Optimus.

Продажби и печалба

LG обяви консолидирани приходи за първото тримесечие на 2001 година от 13,2 трилиона корейски вона (или 11,7 милиарда долара), което е с 0,4% спад в сравнение със същия период на миналата година (до 2% в американски долари). След две последователни тримесечия на загуба, компанията излезе на печалба с оперативни приходи от 131 милиарда вона (116 милиона долара). LG отбеляза 16 милиарда вона (14 милиона долара) нетна загуба това тримесечие поради загубите от 56 милиарда вона (50 милиона долара) от инвестиции, направени в дъщерни компании.

LG Home Entertainment Company обяви спад в приходите от 4,8% в сравнение с първата четвърт на 2010 година и в момента те се равняват на 5,3 трилиона корейски вона (4,7 милиарда долара). Това се дължи на по-слабото търсене и спада при средната търговска цена. Въпреки това LG е доставила с 13% повече телевизори през първото тримесечие на годината, чиито общ брой достига 6,8 милиона телевизора. Благодарение на усилията за намаляване на разходите компанията отбелязва подобрение в оборота си от тримесечие на тримесечие, като декларира оперативна печалба от 82 милиарда вона (73,1 милиона долара) за първите три месеца от годината. Силното портфолио, водено от телевизорите Cinema 3D и Smart TV, се очаква да продължи да увеличава печалбите и да разширява пазарния дял за тази бизнес група.

Приходите на LG Mobile Communications Company са спаднали с 8,3% през първото тримесечие на годината спрямо същия период на 2010 година до 2,9 трилиона вона (2,6 милиарда долара). Въпреки че доставките на мобилни апарати са спаднали спрямо предишното тримесечие, като резултат от слабия сезон, операционната печалба показва значително подобрение през първите три месеца от годината. Това се дължи на все по-големия брой смартфони в портфолиото на компанията и намаляване на разходите. LG ще подобри продуктовото си разнообразие и ще намали разходите си, като представи нови смартфони на пазара, включително LG Optimus Black LG Optimus 3D.

LG Home Appliance Company отбелязва 13,4% ръст на приходите от година на година с 2,7 трилиона вона (2,4 милиарда долара). През първото тримесечие на 2011 година оперативната печалба е била 103 милиарда вона (91 милиона долара). Увеличението на приходите се дължи на силните продажби в Северна Америка и непрекъснатия ръст в развиващите се пазари като Русия, Индия и други азиатски пазари. Компанията ще продължи да пуска нови и иновативни продукти, докато в същото време ще проучва възможностите за стъпване на нови пазари. Въпреки притесненията относно наличността на някои компоненти след земетресението в Япония и повишените цени на суровите материали, компанията планира да поддържа тази печалба.

Приходите на LG Air-Conditioning and Energy Solution Company за първото тримесечие на годината са нараснали с 23,8% спрямо предходната година до 1,45 трилиона вона (1,3 милиарда долара), а оперативната печалба до 39 милиарда вона (35 милиона долара). Компанията отбелязва стабилно развитие в Корея, Северна и Южна Америка и страните от Организация на независимите държави (ОНД). То се дължи на стратегически предложения като системата за промишлена климатизация Multi V. Въпреки потенциалните рискове в политически нестабилните страни от Близкия Изток и Африка и по-студените температури в Азия, компанията очаква да види ръст при търсенето както на домашни, така и на промишлени системи за климатизация с наближаването на пиковия сезон от годината. Очаква се непрекъснатите инвестиции в партньорската инфраструктура на LG и новите бизнес възможности да поддържат ръста на компанията в дългосрочен план.

Бизнес ориентация и изгледи за второто тримесечие на 2011 година

LG Electronics очаква стабилен ръст през второто тримесечие на 2011 година. Тези прогнози се дължат на началото на силния сезон за системите за климатизация, продължаване на стабилния ръст при черната техника и силните продажби на телевизорите LG Cinema 3D и смартфоните Optimus в световен мащаб. LG ще продължи да създава нови продукти в различните категории, включително смартфони, докато упорито инвестира в изследване и развитие на технологии и маркетинг.

Пояснения за обменните курсове през първото тримесечие на 2011 година

Финансовите резултати на LG Electronics са изготвени на базата на „Международните стандарти за финансови отчети“ (International Financial Reporting Standards). Сумите в корейски вонове (KRW) съответстват на щатски долари (USD) по усреднен курс за всяко от тримесечията: KRW 1,1234 за 1 USD (първо тримесечие на 2011 г.) и KRW 1,145 за 1 USD (първо тримесечие на 2010 г.).

###

LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация:
www.lge.bg

За Контакти:

Мартин Маев
Account Manager - AMI Communications
Tel: +359 2 989 51 15
Cell: +359 885 76 95 56
E-mail: martin.maev@amic.bg

Източник:
AMI Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1166