Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

11 Май 11, 21:22 / Автор: Българската група на потребителите на Oracle (БГПО)
Съоснователят на релационния модел за бази от данни Кристофър Дейт идва за първи път в България
Дейт е специален гост на форум на Българската група на потребителите на Оracle технологии, който ще се проведе от 13 до 15 май в гр. Сандански
София, 10 май 2010 г. – Кристофър Дейт, английски независим автор, лектор, изследовател, консултант, възпитаник на Кембридж и световен гуру на релационния модел на бази от данни, пристига за първи път в България. Той ще изнесе лекции по време на пролетния форум на Българската група на потребителите на Oracle (БГПО), който ще се проведе от 13 до 15 май в гр. Сандански.

Дейт участва в техническото планиране и дизайн на SQL/DS и DB2. Партнира и в разработвания от Едгар Код релационен модел на бази от данни. Книгата му "Въведение в базите от данни" („An Introduction to Database Systems”), е широко призната за един от фундаменталните текстове по специализираната тема и се ползва като основно учебно помагало в стотици колежи и университети по света. Автор е също и на много други книги по бази от данни, най-известната от които е „Бази от данни, типове и релационният модел” ("Databases, Types, and the Relational Model"), която често е наричана „Третият манифест” („The Third Manifesto”) - подробно и достъпно написано предложение за бъдещото развитие на базите от данни.

Освен Дейт, цяло съзвездие от световни експерти по програмите Oracle ACE и Oracle Certified Masters като Дан Морган, Йоже Сенегачник, Франциско Алварес (Oracle ACE Директор за 2010), Куаси Менсах, Николай Манчев и др. ще представят пред българска публика новостите в областите на сървърните и middleware технологии, софтуерните пакети Бизнес Интелиджънс (Business Intelligence – BI) и цялостните решения на Oracle.

Очаква се във форума да вземат участие над 250 потребители на Java, MySQL и Solaris. Това още веднъж потвърждава факта, че интересът към Oracle технологиите в страната продължава да расте.

За Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) предлага най-цялостните, отворени и интегрирани решения за бизнес софтуер и хардуерни системи в света. За повече информация, посетете www.oracle.com/bg

Източник: Българската група на потребителите на Oracle (БГПО)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6772