Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

Вземи в gLOG
16 Май 11, 22:19 / Автор: PR Agency Anettevents
Пресконференция 14 май 2011 г., Хотел „Мелиа Гранд Ермитаж”, „Сол Мелиа България”
"Сол Мелиа" е водеща хотелска верига за ваканционни пътувания, 13-та най-голяма верига в света и заема трето място сред хотелските компании в Европа.
Компанията е създадена през 1956 г. от Габриел Ескарер Хулиа и е базирана в Палма де Майорка.

„Сол Мелиа” управлява над 300 хотела с 85 хил. легла в 30 страни под седем марки - Meliа Hotels & Resorts, ME by Meliа, TRYP Hotels, Sol Hotels, Paradisus Resorts, Sol Meliа Vacation Club и Innside.

„Сол Мелиа България” управлява общо 5 хотела на Черноморското крайбрежие: "Мелиа Гранд Ермитаж" в к.к. „Златни пясъци”, „Сол Луна Бей Ризорт” в Обзор, "Сол Несебър Бей", "Сол Несебър Маре" и „Сол Несебър Палас” в Несебър. Това са 4-ри и 5-звездни хотелски комплекси с общ капацитет от над 2000 стаи, което се равнява на повече от 35% от капацитета на международните хотелски вериги по българското Черноморие. Мандатът за развитие на "Сол Мелиа България" включва разширяване на дейността й в съседни държави като Румъния, Сърбия, Гърция и Македония.

Гордост за компанията са престижните награди, които хотелите от веригата заслужено си извоюват – признание за високото качество на услугите и професионализма на екипа. Например „Сол Луна Бей Ризорт” в две поредни години - 2009 г. и 2010 г. - попада в групата на 99-те най-предпочитани хотела според оценките на гостуващите, публикувани в сайта HolidayCheck.com. „Сол Луна Бей Ризорт” е единственият български хотел, намерил място в престижната ранглиста.

С престижна награда е отличен и хотел „Мелиа Гранд Ермитаж”. На традиционната 13-та поред престижна церемония по връчване на Годишните награди на Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация (БХРА), “Мелиа Гранд Ермитаж” получи наградата за най-добър петзвезден ваканционен хотел в България за 2009 година.
От началото на 2011 г. „Сол Мелиа България” има нов мениджър – Томас Наваро. Той започва работата си в сферата на туризма през 1975 г. В Сол Мелиа работи в продължение на десет години до 1996 г. в Испания и Турция, като след известно прекъсване се връща отново в нея. 

Междувременно той разширява международния си опит, работейки за туроператор в Прага, туристическа агенция в Палма де Майорка, както и в италианската група Alpitour. В последната той заема длъжността бизнес директор, като е отговорен и за дейността на два хотела в Канкун, Мексико.

Според господин Наваро, хотелският сектор в Европа се възстановява бързо от рецесията. Той смята, че бизнес туризмът е пострадал най-много от кризата, тъй като компаниите са се принудили да оптимизират своите разходи, а тематичният сегмент като голф, ловуване, сърфинг и др. са били засегнати в най-малка степен. Относно туризма в България, новият мениджър на „Сол Мелиа България” изтъква като предимство конкурентните цени, но ни напомня, че в инфраструктурно отношение има още много да се работи, ако искаме да подобрим имиджа и рентабилността на сектора. Томас Наваро предвижда много добър летен сезон за хотелите на веригата „Сол Мелиа” в България, базирайки се на тенденциите и броя на резервациите до момента.

Като цяло, прогнозите за предстоящия туристически сезон за България са доста оптимистични. Според националната статистика, броят на чуждестранните туристи, посетили България в периода януари – февруари 2011 г., се е увеличил с 6% спрямо същия период на 2010 г. Най-много са били туристите от съседните ни държави – Гърция, Македония, Румъния, Сърбия и Турция. Приходите от международен туризъм през месец януари 2011 г. възлизат на 109.1 млн. евро, което е с 5% повече в сравнение със същия период на 2010 г.

Специално за откриването на новия сезон 2011, „Сол Мелиа България” организира в хотел „Мелиа Гранд Ермитаж” уникално Балканско Парти, на което туроператори от цялата страна, корпоративни клиенти и приятели на компанията се потопиха в атмосферата на „Сол Мелиа” и получиха актуална информация за предстоящите новости във всички хотели на веригата.

ПОВЕЧЕ ЗА ХОТЕЛИТЕ НА „СОЛ МЕЛИА БЪЛГАРИЯ”

„Мелиа Гранд Ермитаж”, Златни пясъци

„Мелиа Гранд Ермитаж” е най-големият петзвезден хотел на Балканския полуостров и един от супер луксозните хотели на Черноморското крайбрежие, който комбинира прекрасно разположение, заедно с удобства и съоръжения на световно ниво, включващи Level обслужване, разкошни спа процедури, фитнес и спортни програми в релаксираща атмосфера, множество конферентни зали с модерно оборудване.
Хотелът посреща гостите си на крачка от плажа, обгърнат от зеленина в един от най-добрите курорти на България – „Златни пясъци”. „Мелиа Гранд Ермитаж” предлага 727 стаи, от които 20 апартаменти, а Президентският апартамент е разположен на 2 нива с невероятна гледка към морето. Всяка стая разполага със самостоятелен балкон с изглед към морето, басейна или близкия парк и горските хълмове. Конферентният блок на „Мелиа Гранд Ермитаж” включва 11 конферентни зали. Създаден е с единствената цел да удовлетворява всички потребности на своите гости при организирането на конференции и бизнес срещи. На разположение на гостите са Голяма Бална Зала „Ермитаж”, която побира до 400 седящи места и разполага с вградено мултимедийно оборудване, 2 конферентни зали – „Лизимах” и „Саток”, с капацитет до 105 и 133 седящи места и 8 просторни заседателни зали.
Прекрасно допълнение е и перфектната кухня на всички ресторанти – основните „Ермитаж” и „La Terraza”, „The Level Lounge”, италианския – „Al Dente”. Хотелът разполага с два просторни басейна, а YHI SPA центърът приветства с разкош и обещание за едно незабравимо лично изживяване - терапии, които са добре познати в спа центровете на Югоизточна Азия и Индия, невероятен воден масаж в кръглото Хавайско WATSU езерце, вана с червено вино в Тракийската стая, комбинирана с древни традиции на тракийската култура, нежна пара на Турския Хамам и още безброй изкушения очакват всички гости.

„Сол Несебър Ризорт”, Несебър

Хотелският Комплекс „Сол Несебър Ризорт” се състои от три свързани хотела с изключително удобна локация в прочутия черноморски град-курорт Несебър. Два от тях – Сол Несебър Бей и Сол Несебър Маре - са четиризвездни, а Сол Несебър Палас е категоризиран пет звезди. Всички те работят по формулата all inclusive и предлагат пълна грижа за своите гости. Заобиколен от зеленина, разположен до самия бряг, ”Сол Несебър Ризорт” обещава незабравима почивка. Хотелите в комплекса предлагат атрактивен избор на спортни съоръжения, прекрасна кухня, перфектно обслужване и релаксираща атмосфера – всичко това само на 2,5 км от Несебър. Конферентните зали в комплекса са 7, като тук е и най-голямата зала на Сол Мелиа в България – зала “Преслав”, с 500 седящи места. Особено атрактивни са спортните съоръжения – 3 тенис корта с нощно осветление, площадки за волейбол, баскетбол, хандбал и футбол, мини-голф и др. Голяма радост за децата е мини-аквапаркът с атрактивен детски замък, водни пързалки и детски басейни. Любителите на СПА удоволствията могат буквално да се изгубят в 3-етажния СПА център, с множество масажни и козметични кабинети, басейн и дизайнерски зони за релакс. Отделената от хотелите дискотека предлага изискани нощни забавления, без да нарушава спокойствието на останалите гости.
В множеството културни и архитектурни забележителности на историческия град Несебър се преплитат древна история и съвременна архитектура. Старият град е паметник на културата, включен в листата за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Несебър е един от най-старите градове в Европа и най-богат на архитектурни паметници от Средновековието в България, наследник на древното тракийско селище Месембрия.

„Сол Луна Бей Ризорт”, Обзор

Хотелският комплекс е разположен в Обзор, на самия морски бряг, заобиколен от фин пясък, девствено красива природа и кристално чистите води на Черно море. Хотелът е уникална ваканционна дестинация, особено притегателен за семейства и двойки. Ваканционният комплекс е изключително подходящ за разходки по живописния бряг, за практикуване на водни спортове и релаксация. Близките склонове на Стара планина създават една истински неповторима атмосфера за почивка.
„Сол Луна Бей Резорт”, който отвори врати през 2009 г., е хотелът, попаднал в групата на 99-те ТОП ХОТЕЛИ според оценките на гостуващите, публикувани в престижната ранглиста на HolidayCheck.com.

За Контакти:Anettevents Ltd

Източник:
www.anettevents.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2279