Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
20 Май 11, 17:52 / Автор: LG
LG Optimus 3D предлага още една иновация – 3D разширена реалност
Сътрудничеството с Wikitude осигурява изцяло ново 3D поколение на потребителите
София, 18.05.2011 – LG Electronics, в сътрудничество с пионерите на разширената реалност (Augmented Reality) Wikitude, обяви, че смартфонът LG Оptimus 3D ще разполага с първия в света триизмерен браузър с разширена 3D реалност .

3D браузърът на Wikitude позволява по-добра интерактивност с 3D съдържанието, без значение в коя част на света се намира потребителят. При обикновените 2D браузъри с разширена реалност се наблюдава застъпване на обектите. 3D браузърът показва икони, забележителности и обекти в 3D, като така ги прави лесни за разграничаване. Той дава възможност на потребителите да опознаят местата, които ги заобикалят, както и да имат достъп до посветените на тях статии в Wikipedia или споделената информация в Тwitter.

“Технологията за разширена реалност се оценява високо заради потенциала й да замени „абстрактната“ реалност на стандартните мобилни браузъри с „истинска“ реалност, изобразена чрез камерата на смартфона”, казва Йонг Сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Mobile Communication. “Сега модерният хардуер на LG и 3D софтуер технологията на API (приложен програмен интерфейс) разширяват тази реалност.”

Wikitude предоставя информация за над 100 милиона места по целия свят, благодарение на повече от 1 000 източника на съдържание. Засега браузърът поддържа 12 езика, като плановете са те да бъдат увеличени в близко бъдеще. От средата на юни потребителите могат да свалят Wikitude 3D от безплатния онлайн магазин за приложения LG World.

“Синергията ни е просто перфектна. Партньорството, което изградихме, има потенциала да издигне смартфоните и разширената реалност на едно изцяло различно ниво”, казва Мартин Хердина, главен изпълнителен директор на Wikitude.

С Optimus 3D LG въведе серия от иновативни ексклузивни технологии. Сред тях са първата в света двуядрена и двуканална архитектура с разширена памет, както и първата изцяло 3D платформа за гледане без очила, записване и споделяне на 3D съдържание.
LG Optimus 3D ще бъде наличен това лято в страната и в останалата част от Европа.


# # #

LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 55,8 трилиона корейски вона (48.2 милиарда щатски долара) към края на 2010 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие.

За повече информация: www.lge.bg

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в мобилните комуникации. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят.

За повече информация: www.lg.com

За Wikitude
Wikitude е пионер в мобилната разширена реалност и създател на световноизвестния Wikitude
World Browser за смартфони. Wikitude е признат за „Най-добрият браузър за разширена реалност” от читателите на Augmented Planet за 2009 и 2010. Компанията е ангажирана с проучването и разработването на усуги, свързани с местоположението и разширената реалност за сектора на мобилните технологии.

За повече информация, моля посетете: www.wikitude.com

Източник: www.lge.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1383