Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

22 Май 11, 22:00 / Автор: www.welcometobulgaria.info
С право хоро завърши първото туристическо изложение БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА в Лийдс
Седем изключително динамични дни бележат първото от календара на интерактивните туристически изложения по програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА. То се проведе от 11 до 17 май в най-големия и посещаван търговски център МОЛ на град Лийдс (графство Западен Йоркшийр) – Merrion Centre.
Седем изключително динамични дни бележат първото от календара на интерактивните туристически изложения по програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА. То се проведе от 11 до 18 май в най-големия и посещаван търговски център МОЛ на град Лийдс (графство Западен Йоркшийр) – Merrion Centre. През всичките тези дни хилядите посетители на търговския център бяха посрещани от транспарант с надпис „www.welcometobulgaria.info”. В атмосферата на българския щанд звучеше многократно името на България, на градовете Пловдив и Бургас.

Българската експозиция бе без конкуренция – единствената в сферата на туризма в търговския център, посещаван дневно от около 60 000 души (за 7-те дни изложението са видяли над 350 000 посетители). Изложението бе разположено на повече от 40 m2 в непосредствена близост до входа. Щандът бе отворен от всички страни и аранжиран така, че посетителите да имаха лесен достъп до предлаганата информация за България, българските общини Пловдив и Бургас и включените в базата данни www.welcometobulgaria.info хотели, хотелски вериги, вили, квартири, общини, авиокомпании и др.

Интересът на британските посетители към България непрекъснато расте. Много от тях за първи път чуват за страната ни, но възможността да се запознаят на място с възможностите за туризъм и отдих у нас ги настройва много позитивно и приятелски. Част от тях искат повече информация за мобилен туризъм . Предпочитат да резервират нощувка със закуска и вечеря. Не липсват и критики - почивали вече България изразяват огорчение от храната при all inclusive.

Представители на различни нации искат да се докоснат до България и нейните зебележителности. С голям интерес се посреща информацията за историческите и архитектурни обекти, за които тук се знае много малко. Питат коя е столицата на България, какво може да се види в нея. Посетителите на МОЛ-а са в процес на планиране на ваканциите си и своевременната информация е много полезна. Впечатлението е, че тези които са ни посещавали вече познават само Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена. Досега са пътували групово, но предпочитат сами да планират пътуванията в съответствие собствените си интереси.. Семействата с малки деца предпочитат спокойни и сигурни места за отдих, а младите хора търсят курорти с обекти за развлечения и нови познанства.

Гостите на изложението имат желание преди да определят мястото за почивка сами да изберат хотел за настаняването си и директно да направят резервациите. Интересуват се какви са директните полети до България, кои компании летят, как става трансферът летище – хотел. Точно това им предлага програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА и презентирането на базата данни www.welcometobulgaria.info на интерактивното изложение.

При изключителен интерес преминава и презентирането на Община Пловдив и Община Бургас, които първи подкрепиха и се включиха в програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА. Пловдив и Бургас тук вече често звучат от устата на представители на различни нации. Група студенти и техни преподаватели от университета в Лийдс в рамките на 10 дни за културен обмен искат да посетят един от тези градове. Индивидулни граждани изразиха учудването си от богатата културна програма включена в събитийния календар на двата града и вече планират екскурзии в България.

През цялата седмица се записваха желаещи да участват в томболата с награда осигурена от СПА хотел Вила Рока – гр.Банско за безплатен уикенд . Едновременно на място, така и през www.welcometobulgaria.info. Имаше и такива, които с шоколади и безалкохолни напитки се страмяха да предизвикат късмета на тяхна страна за да спечелят безплатно пребиваване в България. Интересът към посещение в страната ни беше съпроводен с бързо осъществени приятелства и често се чуваше освен анлийска реч, разговори на български, руски, полски , италиански, португалски, испански.. Много са тези, които се снимаха с екипа ни, за да запазят спомен от представянето на България в Лийдс.

Всички регистрирани в томболата по време на първото изложение в Лийдс по програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА са бонусирани от СПА Хотел Вила Рока и веригата хотели на България Холидейз.

Победителят за безплатен уикенд в СПА хотел Вила Рока – гр. Банско е семейство Тайлър от Лийдс. С голяма радост Кристофър Тайлър посрещна новината за спечелената награда:

“Често посещавам България през последните 10 години и обичам страната Ви. Има толкова много страхотни кътчета и пейзажите са толкова разнообразни, от спиращи дъха планински върхове до чара на морския залив на красивия бряг. Има за всекиго по нещо - исторически забележителности, архитектура, история, датираща от 13 век, плажове, езера и разходки и разнообразни ястия,шопска салата, пивки вина и ракия... Това е фантастично място за посещение, с много приятелски настроени хора, и е само на 3 часа полетно време. Но има толкова малко информация за България тук в Англия и затова съм много приятно изненадан да видя прекрасното изложение "Добре дошли в България" в Лийдс. Такива събития са от решаващо значение за създаване на добър имидж за страната Ви! Браво на организаторите и с нетърпение очакваме да Ви виждаме по-редовно!” Kris T.

Над 300 желаещи да спечелят наградата на СПА Хотел Вила Рока останаха приятно изненадани от решението на мениджмънта на хотела да дадат на всички участници преференциални условия с 10% отстъпка за почивка в хотела им в Банско.

За да отговорят на големия интерес на регистриралите се в www.welcometobulgaria.info желаещи да почиват в България, веригата хотели на България Холидейз също предложи промоция по програмата БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА: при резервация за 10 дни – допълнително два дни безплатно, както и бонус 6-ти ден при заплатени 5 дни.
Оценката за радушния прием от страна на организаторите и екипа, както и безбройните впечатления на посетителите за възможността да се запознаят отблизо със страната ни и условията, които предлага за желаещите да я посетят, личат от коментарите и отзивите в блога http://welcometobulgariainfo.blogspot.com/ и електронната поща:

Ивелина е оставила коментар за публикацията "ПРЕСИНФОРМАЦИЯ - 16.05.2011":

Изложбата е отлична, професионален PR, информационен и широкомащабен. Весела и нейните колеги са много гостоприемни и приятелски настроени и могат да отговорят на всяко запитване. Този вид инициатива е наистина много страхотна за имиджа на България като туристическа дестинация. Браво! Нека да сме сигурни, че ще я имаме всяка година.

R Apimis <r.apimis@sky.com
Dear Vessy we saw you today in leeds my partner says it looks lovely we have booked our main holidays for this year if we could rent an apartment in sofia and do day trips to say plovdiv or would it be better a week in sofia and a week somewhere else what do you think can we do alot of day trips from sofia are the buses and trains good hope you can help us out and if you can see you in 2012 rolf

Изложението в най-големия и посещаван търговски център МОЛ на гр. Лийдс (графство Западен Йоркшийр) – Merrion Centre е уникално по рода си събитие. То е първото от поредицата интерактивни туристически изложения по програмата България ви очаква. Оценките на посетителите са от “изключително полезно за имиджа на България”, “изпълва душата ни с радост, това българско кътче в центъра на Лийдс”, до “директните контакти с хората помагат много за издигане рейтинга на доверие към страната”. Нашият екип благодари за всеотдайната помощ и подкрепа на Яна Станчева– наша студентка в Лийдс от Габрово и дано да има повече такива сърцати българи за българите в чужбина.

Следващото туристическо изложение ще се проведе в края на юни в Манчестър.

Весела Цолова, Лийдс - 20-05-2011

За Контакти: 00441138152234, 0035929803084, 00359887235275

Източник:
www.welcometobulgaria.info

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1147